BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.

baklava sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1/2 kg kora za pitu
  • 300 g mlevenog maka
  • 4 jaja
  • 1 čaša (od jogurta) ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša jogurta
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo

Preliv:

  • 3 šoljice (200 ml) vode
  • 3 šoljice šećera
  • 2 vanilin šećera

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Mazati svaku koru filom (stavljati jednu srednju kutlaču) i ređati jednu na drugu u podmazan pleh. Iseći na kocke i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

Preliv: Staviti oba šećera i vodu samo da provre, pa ohladiti. Vrelu baklavu preliti hladnim prelivom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading