BAKLAVA SA MAKOM Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Očaravajuća poslastica za prave sladokusce i one izbirljive.

Potrebno je:
- 1/2 kg kora za pitu
- 300 g mlevenog maka
- 4 jaja
- 1 čaša (od jogurta) ulja
- 1 čaša šećera
- 1 čaša jogurta
- 2 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
Preliv:
- 3 šoljice (200 ml) vode
- 3 šoljice šećera
- 2 vanilin šećera
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati ostale sastojke. Mazati svaku koru filom (stavljati jednu srednju kutlaču) i ređati jednu na drugu u podmazan pleh. Iseći na kocke i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Preliv: Staviti oba šećera i vodu samo da provre, pa ohladiti. Vrelu baklavu preliti hladnim prelivom.
Možda vas zanima:

BAKLAVA SA MLEKOM Jedini recept koji vam je potreban za neodoljivu poslasticu
Još sočnija od one klasične, ukusa koji se pamti.

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Očaravajuća poslastica koja miriše na ljubav, u savršenom voćnom spoju
Fenomenalna i sočna, osvojiće vas od prvog zalogaja.

BAKLAVA SA ORASIMA PO STAROM BOSANSKOM RECEPTU Biće mekana i sočna, nema ko će joj odoleti
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

BAKLAVA SA VIŠNJAMA Posna i jednostavna poslastica božanstvenog ukusa
Slatka i sočna, a višnje joj daju posebnu draž.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)