ČOKO MAFIN Neodoljivi slatkiš koji se topi u ustima, za savršeno jutro
Mirisni i slatki, nestaće sa stola čim se postave.
Potrebno je:
- 150 g brašna
- 175 g + 60g šećera
- 35 g kakaoa
- 125 g krem sira
- 50 g rastopljenog maslaca
- 3 jaja
- 1,5 kašičica ekstrakta od vanile
- 75 g čokolade
- 3 kašike ulja
- 25 g listića badema
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 175 g krem sira
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. Čokoladu naseckajte. Na pari rastopite maslac i čokoladu, ohladite. U jednoj činiji pomešajte krem sir, 60g šećera, jaje i 1 kašičicu ekstrakta vanile. U drugoj većoj činiji pomešajte brašno, 175 g šećera, kakao, sodu bikarbonu i so. U trećoj činiji pomešajte grčki jogurt, ulje, 2 jaja, pola kašičice ekstrakta vanile i ohlađenu smesu čokolade i maslaca. Mokre sastojke dodajte suvima i pažljivo promešajte toliko da se sjedine. Testom napunite korpice za mafine do otprilike 2/3. Na vrh dodajte smesu sa sirom i lagano nožem promešajte. Pospite listićima badema. Pecite mafine 20-25 minuta. Pustite da se ohlade pet minuta u kalupu, pre nego što ih izvadite. Možete da ih ukrasite nugat kremom.
Možda vas zanima:
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
NEODOLJIVI ČOKO MAFINI SE TOPE U USTIMA Savršeni za iznenadne goste, a smažu se u trenu
Nema ko vam neće tražiti recept.
TRADICIONALNI RECEPT ZA KADAIF Baršunasti slatkiš sa orasima savršenog ukusa
Neodoljivi desert raspametiće i one koji ne vole slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)