VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti
Najbolje služite uz jagode.
Potrebno je:
- 250 g neslanog putera
- 200 g kvalitetne bele čokolade za kuvanje
- 200 g šećera
- 1 kesica vanil šećera
- 200 ml mleka
- 150 g mekog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 70 g pudinga od vanile (prah, ne spremljen puding)
- 1/4 kašičice soli
- 3 jajeta
Ganaš:
- 180 g kvalitetne bele čokolade za kuvanje, sitno iseckane
- 140 ml slatke pavlake
- 110 g krem sira
- par jagoda za serviranje, po želji
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Otopite puter, belu čokoladu, šećer, vanili šećer i mleko na srednjoj temperaturi. Mešajte dok dok se sastojci ne sjedine. Ostavite da se prohladi 15 minuta. Zasebno pomešajte brašno, prašak za puding, prašak za pecivo i so. U smesu sa puterom dodajte jaja, pa smesu sa brašnom. Dobro umutite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 70 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko seckane bele čokolade. Pustite da odstoji 2 minuta, pa promešajte. Ohladite 10 minuta, pa umutite mikserom. Dodajte i krem sir. Preko prohlađenog kolača prelijte ganaš. Ostavite par sati u frižideru.
Možda vas zanima:
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
BLONDI Savršen za iznenadne goste, biće gotov dok pristavite kafu
Napravi se lako, a pojede brzo.
VASINA TORTA Čuvena srpska poslastica bogatog ukusa sve slatkiše baca u drugi plan
Vasina torta je prava poslastica za sve sladokusce!
KOLAČ TROSTRUKI UŽITAK Kremasta fantazija koju svi obožavaju na prvi zalogaj!
Ako volite deserte koji spajaju bogate ukuse i savršene teksture, onda je Trostruki užitak kolač prava poslastica za vas.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
Komentari (0)