VANILA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Kremasti desert koji će ukućani razgrabiti brzinom svetlosti

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Najbolje služite uz jagode.

vanila kolač sa belom čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 250 g neslanog putera
  • 200 g kvalitetne bele čokolade za kuvanje
  • 200 g šećera
  • 1 kesica vanil šećera
  • 200 ml mleka
  • 150 g mekog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 70 g pudinga od vanile (prah, ne spremljen puding)
  • 1/4 kašičice soli
  • 3 jajeta

Ganaš:

  • 180 g kvalitetne bele čokolade za kuvanje, sitno iseckane
  • 140 ml slatke pavlake
  • 110 g krem sira
  • par jagoda za serviranje, po želji

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Otopite puter, belu čokoladu, šećer, vanili šećer i mleko na srednjoj temperaturi. Mešajte dok dok se sastojci ne sjedine. Ostavite da se prohladi 15 minuta. Zasebno pomešajte brašno, prašak za puding, prašak za pecivo i so. U smesu sa puterom dodajte jaja, pa smesu sa brašnom. Dobro umutite dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte u kalup obložen pek papirom. Pecite oko 70 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko seckane bele čokolade. Pustite da odstoji 2 minuta, pa promešajte. Ohladite 10 minuta, pa umutite mikserom. Dodajte i krem sir. Preko prohlađenog kolača prelijte ganaš. Ostavite par sati u frižideru. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading