MARKIZA Nepečena poslastica očaravajućeg ukusa za sve svečane prilike
Lagana i ukusna, gosti će biti oduševljeni.

Potrebno je:
- 6 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 200 g čokolade
- 250 g putera
- 2 kutije piškota
- šlag
- malo mleka
Priprema:
U jednoj šerpici, na srednjoj vatri, mešajte žumanaca sa čokoladom izlomljenom na kockice, sve dok se ne otopi. Penasto umutite belanca pa u to dodajte šećer u prahu i prethodnu smesu. Puter penasto umutite pa u njega dodajte čokoladni fil. Dno i stranice kalupa obložite piškotama umočenim u mleko. Zatim sipajte fil. Preko nanesite šlag pa zatvorite piškotama. Na kraju, opet nanesite šlag. Stavite tortu 2 sata u zamrzivač pa je prebacite u frižider. Prijatno!
Možda vas zanima:

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

LUDLAB TORTA Mađarska poslastica sa višnjama koja miriše na ljubav,nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Za prave sladokusce i one izbirljive.

MEDOVIK TORTA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Lako i brzo, svako može da je napravi
U savršenom spoju sa medom, ukrasiće svaku svečanu trp'ezu.

ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)