ŠVARCVALD KOCKE Neodoljivi desert sa višnjom koji miriše na ljubav, neponovljivog ukusa

Ivana Pavlović

16:30

Slatki kutak 0

Ako volite čuvenu tortu, ovaj kolač ćete obožavati.

švarcvald kocke
Shutterstock

Potrebno je:

Kora od keksa:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 30 g kakao praha
  • 100 ml mleka

Žele od višanja

  • 500 – 600 g očišćenih višanja
  • 200 g kristal šećera
  • 60 g gustina 
  • voda 

Glazura

  • 200 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Beli deo

  • 200 gr krem sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • šećer u prahu po želji, mi nismo stavljali

Priprema:

Pomešajte mleveni keks sa otopljenim maslacom i kakao prahom, pa dobro promešajte. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Višnje očistite i ocedite od soka, pa dodajte vode do 400 ml tečnosti. Zakuvajte u šerpi višnje, šećer i pola mešavine soka i vode. Zasebno pomešajte sok sa gustinom. Kuvajte nekoliko minuta nakon vrenja, pa dodajte razmućeni gustin i mešajte dok se ne zgusne. Kuvan žele prelijte preko kore. Otopite čokoladu sa uljem da dobijete glazuru. Prelijte preko višanja, pa ostavite da se sve slegne. Umutite slatku pavlaku, pa pomešajte sa krem sirom. Premažite preko glazure. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading