ZAPEČENE PALAČINKE SA ORASIMA I MEDOM Bolje i ukusnije od mnogih slatkih pita, a gotove za tili čas
Neodoljive i slatke, za prave sladokusce.
Za palačinke:
- 450 g brašna
- malo korice limuna
- 4 jaja
- pola litre kisele vode
- pola litre mleka
- malo soli
- 50 g šećera
- kesica vanilin šećera
- rum po želji
Za nadev:
- oko 200-300g oraha mlevenih
- par kašika šećera
- kesica vanilin šećera
- med
Za preliv:
- 4 jaja
- 500 ml slatke pavlake
- 500 ml mleka
Priprema:
Od brašna, limunove korice, jaja, kisele vode, mleka, soli, šećera i ruma napravite smesu za palačinke. Ispecite palačinke u tiganju na ulju. U jednoj posudi pomešajte orahe, šećer i vanilin šećer. Palačinke nafilujte orasima i medom. Zatim ih ređajte u pleh obložen pek papirom. Napravite preliv od pavlake, jaja i mleka pa prelijte preko palačinaka. Zapecite u rerni.
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD HELJDE SA ORASIMA Zapečene, hrskave, mekane i vazdušaste
Samo dodajte prilog po želji.
BRZE PALAČINKE IZ RERNE Nema stajanja pred šporetom, a tope se u ustima
Mekane i sočne, samo dodajte prilog po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)