PILETINA SA SLANINOM I SUVIM ŠLJIVAMA Specijalitet koji budi sva čula, neponovljivog ukusa

Ivana Pavlović

12:38

Slatki kutak 0

Gurmansko jelo raspametiće i one izbirljive.

piletina sa suvim šljivama
Printscreen

Potrebno je:

  • 1/2 pileta
  • malo soli
  • malo gril mešavine začina za piletinu
  • 50 g barene slanine
  • 16 kom suvih šljiva
  • 2 krompira
  • malo ljute sudžuk paprike
  • malo maslinovog ulja
  • 50 ml slatkog belog vina

Potrebno je:

Rernu zagrejte na 190 stepeni. Zakuvajte suve šljive sa vodom, dok ne provre. Onda ih izvadite iz vode i prepolovite po dužini. Narežite barenu slaninu na tanke listiće. Posolite pile pa ga utrljajte mešavinom začina. Ispod kože umetnite listiće slanine i polovine suvih šljival. Čačkalicom zatvorite pile da nadev ne curi.Operite krompir, pa ga oljuštite i isecite na kolutove. Posolite i začinite ljutom paprikom. Stavite u pleh obložen pek papirom prvo začinjene kolutove krompira pa pile. Zatim, prelijte sa malo maslinovog ulja i vinom.Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Onda okrenite pile i pecite 10 minuta, pa ponovo okrenite i pecite još 5 minuta.  

Komentari (0)

Loading