PILETINA SA SLANINOM I SUVIM ŠLJIVAMA Specijalitet koji budi sva čula, neponovljivog ukusa
Gurmansko jelo raspametiće i one izbirljive.
Potrebno je:
- 1/2 pileta
- malo soli
- malo gril mešavine začina za piletinu
- 50 g barene slanine
- 16 kom suvih šljiva
- 2 krompira
- malo ljute sudžuk paprike
- malo maslinovog ulja
- 50 ml slatkog belog vina
Potrebno je:
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Zakuvajte suve šljive sa vodom, dok ne provre. Onda ih izvadite iz vode i prepolovite po dužini. Narežite barenu slaninu na tanke listiće. Posolite pile pa ga utrljajte mešavinom začina. Ispod kože umetnite listiće slanine i polovine suvih šljival. Čačkalicom zatvorite pile da nadev ne curi.Operite krompir, pa ga oljuštite i isecite na kolutove. Posolite i začinite ljutom paprikom. Stavite u pleh obložen pek papirom prvo začinjene kolutove krompira pa pile. Zatim, prelijte sa malo maslinovog ulja i vinom.Pecite sat vremena, u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Onda okrenite pile i pecite 10 minuta, pa ponovo okrenite i pecite još 5 minuta.
Možda vas zanima:
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
SLADAK KUPUS SA MESOM UKUSA KOJI GOVORI VIŠE OD 1000 JEZIKA Bio je omiljeno jelo Tita i Jovanke
Ukućani će stajati u redu za još.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)