PILEĆI PAPRIKAŠ RAJ ZA NEPCA Recept baka Drage uspeva svima, a nema ko mu može odoleti
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 4 bataka sa karabatakom
- 1 belo meso
- 1 luk
- 2 šargarepe
- 1/2 korena celera
- 1 crvena paprika
- 4 krompira
- 1 kašika paradajz pirea
- 2-3 lovorova lista
- sušeni začin
- 1 kašičica mlevene paprika
- biber
- peršun
- ulje
Priprema
Iseckajte luk na kockice i prodinstajte ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćene i na kolutove isečene šargarepe, celer, papriku isečenu na kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operite meso, odvojite batake od karabataka, belo meso isecite na četiri veća komada i sve to dodajte na dinstano povrće. Dinstajte oko deset minuta ili dok meso malo ne pobeli. U međuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i sušeni začin po želji, pa dinstajte uz povremeno mešanje oko pet minuta. Dodajte vruću vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi. Poklopite i kuvajte paprikaš oko sat vremena na laganoj vatri.
Možda vas zanima:
PILEĆI PAPRIKAŠ MILUJE NEPCA Po receptu iz stare sveske, po ukusu mu nema ravnog
Ručak koji će porodica obožavati.
PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ Klasik bez premca koji osvaja na prvi zalogaj
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a ukusno i aromatično.
BAKA ZNA NAJBOLJE Paprikaš po njenom receptu je prosto neodoljiv
Sve sastojke verovatno već imate u kuhinji.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)