PILEĆI PAPRIKAŠ RAJ ZA NEPCA Recept baka Drage uspeva svima, a nema ko mu može odoleti

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

pileći paprikaš
Shutterstock

Potrebno je:

  • 4 bataka sa karabatakom
  • 1 belo meso
  • 1 luk
  • 2 šargarepe
  • 1/2 korena celera
  • 1 crvena paprika
  • 4 krompira
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 2-3 lovorova lista
  • sušeni začin
  • 1 kašičica mlevene paprika
  • biber
  • peršun
  • ulje

Priprema

Iseckajte luk na kockice i prodinstajte ga kratko na malo ulja. Dodajte očišćene i na kolutove isečene šargarepe, celer, papriku isečenu na kockice, lovorov list. Dok se to dinsta, operite meso, odvojite batake od karabataka, belo meso isecite na četiri veća komada i sve to dodajte na dinstano povrće. Dinstajte oko deset minuta ili dok meso malo ne pobeli. U međuvremenu očistite krompir i iseckajte ga na kocke. Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i sušeni začin po želji, pa dinstajte uz povremeno mešanje oko pet minuta. Dodajte vruću vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u šerpi. Poklopite i kuvajte paprikaš oko sat vremena na laganoj vatri.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading