KREMASTI ŠNITOVI Slatkiš koji uspeva svima, a savršenog ukusa, za sve prilike
Fenomenalan kolač oduševiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 500 ml mleka
- 100 g šećera
- 100 g griza
Za fil:
- 500 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 2 praha za puding od vanile (ukupno 72 grama)
- 75 g margarina
- 75 g slatke pavlake
Za glazuru:
- 250 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
Priprema:
Biskvit: Sipajte u šerpu mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izlijte smesu u kalup i ostavite da se ohladi.
Fil: Sipajte mleko u šerpu, a zatim dodajte šećer i puding od vanile, zatim dobro promešajte. Stavite na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja fil stavite na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodajte margarin u njega i umutite mikserom, pa dodajte i slatku pavlaku. Rasporedite fil preko podloge i pripremite glazuru.
Glazura: Skuvajte slatku pavlaku, stavite čokoladu da se otopi, a nakon toga prelijte kolač. Ostavite u frižider da se hladi.
Možda vas zanima:
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
PAMUK KOLAČ OD 3 SASTOJKA Verovatno najmekša poslastica na svetu, a uspeva SVIMA!
Sočan i mekan, nestaće sa stola odmah.
BELE KOCKE SE TOPE U USTIMA Prepune keksa i čokolade, i dupla mera će biti malo
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
EGIPATSKI KOLAČ BUDI SVA ČULA Prepun meda i badema, a sve se samo pomeša i peče
Nema ko vam neće tražiti recept.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)