KREMASTI ŠNITOVI Slatkiš koji uspeva svima, a savršenog ukusa, za sve prilike

Ivana Pavlović

09:30

Slatki kutak 0

Fenomenalan kolač oduševiće vas od prvog zalogaja.

kremasti šnitovi
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 500 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 100 g griza

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 5 kašika šećera
  • 2 praha za puding od vanile (ukupno 72 grama)
  • 75 g margarina
  • 75 g slatke pavlake

Za glazuru:

  • 250 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade

Priprema:

Biskvit: Sipajte u šerpu mleko, šećer i griz i kuvati nekoliko minuta. Nakon toga izlijte smesu u kalup i ostavite da se ohladi.

Fil: Sipajte mleko u šerpu, a zatim dodajte šećer i puding od vanile, zatim dobro promešajte. Stavite na šporet da se kuva uz neprestano mešanje. Nakon kuvanja fil stavite na hlađenje. Kada je fil potpuno ohlađen, dodajte margarin u njega i umutite mikserom, pa dodajte i slatku pavlaku. Rasporedite fil preko podloge i pripremite glazuru.

Glazura: Skuvajte slatku pavlaku, stavite čokoladu da se otopi, a nakon toga prelijte kolač. Ostavite u frižider da se hladi.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading