ŠTRUDLA SA MAKOM IZ BAKINE KUHINJE Mirisna poslastica koja budi nostalgiju na dane detinjstva
Savršena i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
Sastojci
Za testo:
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 100 ml ulja
- 2 jajeta
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 1/2 kašičice soli
- 5 kašičica šećera
Za nadev:
- 500 g mlevenog maka
- 200 g šećera
- 3 dl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
Za premazivanje:
- 1 žumance
- nekoliko kapi ulja
Za posipanje:
- po potrebi šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac u 250 ml mleka, pa dodajte kvasac i kašiku šećera. Pustite 15 minuta da se aktivira. Sipajte brašno u dublju vanglu, pa mu dodajte nadošli kvasac, jaja, ulje, šećer i so. Zamesite glatko testo. Onda ga premesite na pobrašnjenoj radnoj površini, i podelite na 2 jufke. Prekrijte ih krpom i ostavite tako 45 minuta. Mleko sa šećerom zagrejte do ključanja, pa dodajte mleveni mak i dobro sjedinite.Oklagijom rastanjite jufke pa premažite nadevom od maka. Urolajte u štrudlu, pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim žumancetom. Pecite štrudle oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Poprskajte vodom, pa pokrijte suvom krpom i ostavite da se ohlade. Na kraju ih pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
MIRISNA ŠTRUDLA SA MAKOM Neodoljiva poslastica iz baka Verine kuhinje, po receptu starom 30 godina
Sočna i mekana kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica za savršen početak dana, a mekana kao duša
Sočna štrudla po receptu bez mane.
ŠTRUDLA SA MAKOM Mirisna poslastica mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Fenomenalna i slatka, za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)