PATIŠPANJ ROLAT Sa džemom od borovnica i krem sirom, otopićete se od slatkoće

Ivana Pavlović

13:00

Slatki kutak 0

Kremast i lagan, nestaće sa stola odmah.

patišpanj rolat sa džemom
Printscreen

Sastojci:

Za patišpanj testo:

  • 3 jajeta
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • 50 g mleka (sobne temperature)
  • 120 g brašna
  • 1 kašičica kakao praha (za šablon, po želji)

Za džem od borovnica:

  • 200 g borovnica
  • 15 g kukuruznog skroba
  • 30 g šećera

Za kremu:

  • 200 g krem sira
  • 60 g šećera u prahu
  • 200 g slatke pavlake 

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stpeni. Pomešajte borovnice, šećer i skrob, pa kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Pustite da se prohladi. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima i solju. Onda sipajte mleko, pa polako dodajte brašno. Pomešajte deo smese sa kakaom pa kesom napravite šablon na pek papiru. Zamrznite 15 minuta, pa preko sipajte ostatak smese. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Urolajte zajedno sa papirom pa ostavite da se prohladi. Pavlaku umutite u čvrst šlag. Zasebno umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa polako sjedinite sa pavlakom. Patišpanj odmotajte, pa premažite kremom, pa džemom. Zatim ga ponovo urolajte, pa zamotajte u foliju i ostavite bar dva sata u frižideru.

Komentari (0)

Loading