PATIŠPANJ ROLAT Sa džemom od borovnica i krem sirom, otopićete se od slatkoće
Kremast i lagan, nestaće sa stola odmah.
Sastojci:
Za patišpanj testo:
- 3 jajeta
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 80 g šećera
- 50 g mleka (sobne temperature)
- 120 g brašna
- 1 kašičica kakao praha (za šablon, po želji)
Za džem od borovnica:
- 200 g borovnica
- 15 g kukuruznog skroba
- 30 g šećera
Za kremu:
- 200 g krem sira
- 60 g šećera u prahu
- 200 g slatke pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stpeni. Pomešajte borovnice, šećer i skrob, pa kuvajte na srednjoj vatri dok se ne zgusne. Pustite da se prohladi. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećerima i solju. Onda sipajte mleko, pa polako dodajte brašno. Pomešajte deo smese sa kakaom pa kesom napravite šablon na pek papiru. Zamrznite 15 minuta, pa preko sipajte ostatak smese. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Urolajte zajedno sa papirom pa ostavite da se prohladi. Pavlaku umutite u čvrst šlag. Zasebno umutite krem sir sa šećerom u prahu, pa polako sjedinite sa pavlakom. Patišpanj odmotajte, pa premažite kremom, pa džemom. Zatim ga ponovo urolajte, pa zamotajte u foliju i ostavite bar dva sata u frižideru.
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)