KOH SA MLEVENIM KEKSOM Uspeva i potpunim početnicima, a još slađi od onog klasičnog
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 10 kašika šećera
- 20 kašika mleka(hladnog)
- 3 kašike griza
- 300 g mlevenog keksa
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
za preliv:
- 1 1/2 l (jedan i po litar) mleka
- 1 kašika šećera
- 4 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanca. Belanca penasto umutite mikserom. Zasebno umutite žumanca, pa dodajte šećer i mleko,zatim griz,mleveni keks,vanilin šećer i prašak za pecivo.Na kraju kašikom umešajte šne od belanaca i polako varjačom umutite.Izlijte u pleh obložen pek papirom.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Mleko zagrejte sa šećerima. Pečen kolač prelijte prelivom.Bon appetit!
Možda vas zanima:
TAKO JEDNOSTAVAN, A NEODOLJIV KOH Svaka domaćica u Jugoslaviji je znala recept
Priprema je jednostavna, a nema ko ga ne voli.
NEODOLJIVI KOH Fenomenalan desert po receptu za početnike, nikad lakša i brža priprema
Sladak i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI KOH Još slađi i sočniji od originala, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan desert jednostavne pripreme.
STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)