KOH SA MLEVENIM KEKSOM Uspeva i potpunim početnicima, a još slađi od onog klasičnog
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je:
- 3 jaja
- 10 kašika šećera
- 20 kašika mleka(hladnog)
- 3 kašike griza
- 300 g mlevenog keksa
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
za preliv:
- 1 1/2 l (jedan i po litar) mleka
- 1 kašika šećera
- 4 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanca. Belanca penasto umutite mikserom. Zasebno umutite žumanca, pa dodajte šećer i mleko,zatim griz,mleveni keks,vanilin šećer i prašak za pecivo.Na kraju kašikom umešajte šne od belanaca i polako varjačom umutite.Izlijte u pleh obložen pek papirom.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Mleko zagrejte sa šećerima. Pečen kolač prelijte prelivom.Bon appetit!
Možda vas zanima:
TAKO JEDNOSTAVAN, A NEODOLJIV KOH Svaka domaćica u Jugoslaviji je znala recept
Priprema je jednostavna, a nema ko ga ne voli.
NEODOLJIVI KOH Fenomenalan desert po receptu za početnike, nikad lakša i brža priprema
Sladak i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.
ČOKOLADNI KOH Još slađi i sočniji od originala, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan desert jednostavne pripreme.
STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)