KOH SA MLEVENIM KEKSOM Uspeva i potpunim početnicima, a još slađi od onog klasičnog
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:
- 3 jaja
- 10 kašika šećera
- 20 kašika mleka(hladnog)
- 3 kašike griza
- 300 g mlevenog keksa
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
za preliv:
- 1 1/2 l (jedan i po litar) mleka
- 1 kašika šećera
- 4 vanilin šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odvojite belanca od žumanca. Belanca penasto umutite mikserom. Zasebno umutite žumanca, pa dodajte šećer i mleko,zatim griz,mleveni keks,vanilin šećer i prašak za pecivo.Na kraju kašikom umešajte šne od belanaca i polako varjačom umutite.Izlijte u pleh obložen pek papirom.Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Mleko zagrejte sa šećerima. Pečen kolač prelijte prelivom.Bon appetit!
Možda vas zanima:

ČOKOLADNI KOH Još slađi i sočniji od originala, poćiće vam voda na usta
Fenomenalan desert jednostavne pripreme.

STARINSKI KOH Uspeva i potpunim početnicima, a mekan kao duša
Jednostavan kolač bogatog ukusa.

STARINSKI KOH Jednostavan desert skupog ukusa koji uspeva svima
Pravi se lako, a ukusan kao da ste se trudili satima.

KOH Jednostavan kolač skupog ukusa, za prave sladokusce
Fenomenalan kolač koji uspeva i početnicima.

LIMUN BRAUNI ZA SAVRŠEN VIKEND Kremast i sočan, u neodoljivom slatko-kiselkastom spoju ukusa
Lagan i sočan, savršen za vrele letnje dane.

PALAČINKE SA CIMETOM Jednostavne, brze i sočne, zamirisaće cela kuća
Naprave se brzo, a pojedu odmah.

BEČKA ŠTRUDLA Mirisna poslastica sa jabukama oboriće s nogu sve koji je budu probali
Nema ko vam neće tražiti recept.

NEODOLJIVA NUGAT TORTA Kremasta i bombastična, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko
Toliko je ukusna, nema ko će joj odoleti.

Komentari (0)