POSNA SUVA PITA ZA PRAVE SLADOKUSCE Pravi se lako, a smaže odmah, ovakvu sigurno niste jeli
Ako volite baklavu, ovu pitu ćete obožavati.

Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora
- 600 g oraha
- 150 g suvog grožđa
- 600 g šećera
- 400 g šećera za preliv
- ulje i kisela voda za premazivanje kora
Priprema:
Pomešajte ulje sa kiselom vodom. Stavite tri kore, pa svaku premažite sa mešavinom. Svaku koru mažite mešavinom ulja i vode, a svaku drugu sa mlevenim orasima i suvim grožđem. Završite sa 3 kore.Oštrim nožem isecite kolač na kocke, pa ga ispecite. Zakuvajte vodu sa šećerom sve dok se ne otopi. Pečenu pitu prelijte gotovim sirupom, pa ostavite da dobro upije.
Možda vas zanima:

BRZA POSNA TORTA SA JAGODAMA Nema paljenja rerne, može i dete da je napravi
Savršena za sve svečane prilike.

ŠTRUDLA SA KAJSIJAMA Mirisna, sočna i mekana kao duša, baš kao ona bakina!
Bićete oduševljeni ukusom.

MAKOVNJAČA PO STAROM RECEPTU BUDI NOSTALGIJU Ista kao ona iz bakine kuhinje, smaže se u trenu
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

REFORMA TORTA Raskošna poslastica bogatog ukusa koji se ne zaboravlja
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

STARA SARAJEVSKA TORTA Sa rozen korama, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremasta i slatka, bićete oduševljeni.
Komentari (0)