FRANCUSKA KREMPITA Očaravajuća poslastica sa višnjama u savršenom slatko-kiselkastom spoju
Fenomenalna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu.

Potrebno je:
Za svetli krem:
- 8 jaja
- 300 g šećera
- 200 g skroba / nišeste / gustina
- 1,5 l mleka
- 250 g maslaca
- 200 + 300 ml slatke pavlake
Za žele od višanja:
- 300 g višanja – bilo da su zaleđene ili sveže koristite sve sa sokom
- 100 ml vode
- 100 g šećera
- 50 g skroba / nišeste / gustina
Još:
- 2 smrznuta blok testa ili sveža urolana
Priprema:
Za svetli krem jajima dodajte šećer, umutite, pa dodajte skrobno brašno i oko 200 ml mleka i sve umutite. Ostatak mleka stavite na vatru da provri. Kada mleko provri deo mleka prelijte preko smese od jaja i sve izmešajte, a zatim tu smesu sa jajima vratite u šerpu sa mlekom i na srednjoj vatri kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, prekrijte folijom. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni pa razvucite jedno testo na obrnutom plehu od rerne, viljuškom ga izbušite i stavite da se peče 30 minuta. Dok je prvi fil mlak kuvamo žele. Sameljite višnje, dodajte šećer i stavite na vatru. Preko kore stavite 2/3 prvog krema, poravnajte pa staviti žele od višanja. U ostatak svetlog krema dodajte 300 ml slatke pavlake. Krem premažite preko višanja. Izmrvite drugu koricu pa obilno pospite po filu.
Možda vas zanima:

KREMPITA Sočna i mekana kao duša, po receptu iz bakine sveske
Fenomenalna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.

KREMPITA Omiljeni kolač patrijarha Pavla voleće pravi sladokusci, po receptu za početnike
Sočan desert super ide uz šoljicu kafe.

FRANCUSKA KREMPITA SA VIŠNJAMA Sočna i osvežavajuća poslastica koja miriše na ljubav
Neodoljiva poslastica ukusa koji priča priče.

BAKINA KREMPITA BOLJA OD ONE KUPOVNE Topi se u ustima, po receptu za početnike
Jednostavan kolač savršen za svečanu trpezu.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)