DUNAVSKI TALASI Očaravajući desert koji uspešno odoleva trendovima, u sočnom spoju sa višnjama
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
Za fil:
- 6 jaja
- 300 g višanja
Za prvo testo:
- 15 kašika brašna
- 15 kašika šećera
- prašak za pecivo
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
Za drugo testo:
- 15 kašika brašna
- 15 kašika šećera
- 2 kašike kakao praha
- prašak za pecivo
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
Za krem:
- 250 g putera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 7 kašika šećera
- 600 ml mleka
Za preliv:
- 50 g putera
- 100 g čokolade
Priprema:
Za koru prvo testo umutite tri jaja i 15 kašika šećera, pa dodajte mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Za drugo testo ponovite postupak, samo dodajte i kakao. Tepsiju obložite papirom, sipajte žutu smesu, pa prošarajte braon smesom i pospite višnje, pa ih prstima blago utisnite u testo jer će se na taj način formirati talasi. Pecite 30 minuta na 150 stepeni. Za fil u šerpu sipajte pola litra mleka, dodajte sedam kašika šećera, a u preostalo mleko u menzuri dodajte prašak za puding. Kuvajte puding dok se ne zgusne, pa ga sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Mikserom umutite 250 grama putera, dodajte puding. Za preliv izlomite čokoladu, dodajte puter, pa stavite da se rastopi. Mlaku glazuru prelijte preko fila i ostavite sat vremena da se čokoladna glazura stegne.
Možda vas zanima:
DUNAVSKI TALASI Starinski kolač fenomenalnog izgleda i još boljeg ukusa
Sočan i sladak, u savršenom spoju sa višnjama.
DUNAVSKI TALASI Gastronomski užitak u svakom zalogaju, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Kremasti kolač za sve svečane prilike.
DUNAVSKI TALASI Budi sećanje na detinjstvo, u savršenom spoju sa višnjama
Kremast i sočan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)