BRZI KOLAČ S KUPINAMA Fenomenalni voćni desert kao osmišljen za vrele, letnje dane
Nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
Za voćni sloj:
- 4 šolje svežih ili zamrznutih kupina
- 1/2 šolje šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika limunovog soka
- 2 kašike kukuruznog skroba (za zgušnjavanje)
Za testo:
- 1,5 šolja brašna
- 1/2 šolje šećera
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje putera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte kupine, šećer, ekstrakt vanile, limunov sok i kukuruzni skrob. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Ravnomerno rasporedite smešu od kupina po dnu pripremljenog pleha. U srednjoj posudi pomešajte brašno, šećer, smeđi šećer, prašak za pecivo i so. Dodajte mleko, otopljeni puter i ekstrakt vanile, pa mešajte dok se sve dobro ne sjedini i ne dobijete glatko testo. Ravnomerno prelijte testo preko smese od kupina u plehu. Ne mešajte. Pecite kolač 45 minuta na 170 stepeni. Poslužite toplo sa kuglom sladoleda.
Možda vas zanima:

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BRZI KOLAČ SA LIMUNOM I KOKOSOM Savršen za iznenadne goste, a pravi se maltene sam
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKOLADNI KUGLOF Sve se pomeša i peče, a ukusan kao da ste se trudili satima
Mirisan i sočan, uzećete parče više.

MILENIN ROLAT SA DŽEMOM BUDI NOSTALGIJU Uspeva svima, a topi se u ustima
Napravite ovaj starinski desert po receptu Milene Zlatanović iz Vranja

KOLAČ S BANANAMA MEKAN KAO DUŠA Uspeva svima, a ukusa koji govori više od 1000 jezika
Najbolje stavite odmah duplu meru.

LAVA KOLAČ Treba vam samo 3 sastojka, a gotov dok pristavite kafu
Savršen za iznenadne goste.

ŽERBO KOCKE Ukras svake svečane trpeze u savršenom kremastom spoju
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

DOMAĆI SLADOLED S KAFOM Savršeno rashlađuje u vrelim letnjim danima
I rashlađuje i sladi u isto vreme.
Komentari (0)