KOLAČ ZA 5 MINUTA OD 3 SASTOJKA Ako mu promenite ovu namirnicu, dobićete desert u različitim bojama
Ako budete pravili sa različitim sokovima dobićete kolače drugih boja.

Potrebno je:
- 100 g šećera
- 1 litar soka ili 5 čaša
- 120 g kukuruznog skroba
- kokos za ukrašavanje
Priprema:
Šerpu stavite na ringlu pa u nju sipajte 5 čaša soka i lagano zagrevajte. Dodajte kukuruzni skrob i mešajte sve dok se ne otopi. Umešajte i šećer pa zagrevajte dok ne dobijete gustu smesu.Smesu izlijte u kalup po želji, nakvašen vodom. Pustite da se malo prohladi i stegne. Na kraju, uvaljajte kolač u kokos i služite.
Možda vas zanima:

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Tope se u ustima, a prave se brzo i lako
Kremaste i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI KUGLOF MEKAN KAO DUŠA Savršen za rođendane i bitne datume, gosti će biti oduševljeni
Naziv kuglof se koristi u Mađarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i u zapadnoj Sloveniji dok je u Gornjoj Austriji poznat kao vacker ili vacka, a u Poljskoj babka. Najraniji poznati recept za kuglof se pojavio 1581. godine, u knjizi Marka Rupolta. Ako želite da dobijete na ukusu možete da umešate čokoladu, suvo grožđe, banane ili maline, kombinacija je bezbroj. Savršen je za sve proslave i važne događaje.

NEODOLJIVI RUM KOLAČ Pravi se lako, a pojede brzo, nema ko će mu odoleti
Fenomenalan i sladak, bićete oduševljeni.

ČOKO KOCKE SA VIŠNJAMA Mirisne i sočne, a taman iskoristite bajati hleb
Prave se lako, a pojedu brzo.

BRZE KEKS BOMBICE Ne zahtevaju truda ni vremena, a savršene za sve prilike
I dupla mera će biti malo.

TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

KOLAČ "SMUTI PA PROSPI" Gotov za 5 minuta, a kremast i čokoladan, jednostavnije od ovoga nema!
Pravi se lako, a pojede brzo.

KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Priprema je jednostavna, a ukus božanstven, i dupla mera će biti malo!
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)