SLADOLED OD LAVANDE MILUJE NEPCA I dupla mera će biti ništa
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 2 žumanceta
- 4 kašike šećera
- 200 ml mleka
- 250 ml slatke pavlake
- 1 kašičica cvetova lavande
Priprema:
Skuvajte mleko sa 3 kašike šećera i cvetićima lavande. Zasebno umutite žumanca sa ostatkom šećera. Onda u njih ulijte malo mleka, pa vratite u šerpu i zakuvajte krem na tihoj vatri, sve dok se ne zgusne. Ostavite da se smesa ohladi. U jednoj posudi umutite blago slatku pavlaku, pa dodajte krem i stavite 20 minuta u aparat za pravljenje sladoleda. Ostavite sladoled sat do dva u zamrzivaču.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI SLADOLED OD ČOKOLADE Treba vam samo 3 sastojka, a topi se u ustima
Rashlađuje i sladi u isto vreme.
DOMAĆI SLADOLED S KAFOM Savršeno rashlađuje u vrelim letnjim danima
I rashlađuje i sladi u isto vreme.
BRZI SLADOLED OD KISELE PAVLAKE I KONDENZOVANOG MLEKA U isto vreme ledi i sladi, bolji sigurno niste jeli
Jednostavan desert skupog ukusa.
DOMAĆI SLADOLED OD MALINA Treba vam samo 3 sastojka, a i dupla mera će biti malo koliko je ukusan
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)