KEKSIĆI SA LIMUNOM SUPER IDU UZ ČAJ ILI KAFU Brza užina koju svi vole
U savršenom slatko-kiselkastom spoju.
Potrebno je:
- 100 g omekšalog putera
- 70 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prstohvat soli
- 1 limun
- 1 mandarina
- 1 jaje
- 10 g
- prašak za pecivo
- 300 g brašna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Omekšali puter, šećer i so penasto umutite. Umešajte jedno jaje. Izrendajte limunovu koricu i mandarine, te ih ocedite i ulijte sok u smesu. Folijom pokrijte foliju te stavite u frižider na najmanje sat. Od testa izdvojte 15 grama, te rukama oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u šećer u prahu. Na papir za pečenje poređajte kuglice, te ostavite razmak među njima. Pecite na 180 stepeni, bez ventilacije, oko 10 minuta. Čim keksići počnu da dobijaju zlatnu boju, izvadite ih, te ostavite da se ohlade.
Možda vas zanima:
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM Neodoljivi kolačići u slatko-kiselkastom spoju, za prave sladokusce
Fenomenalni desert koji odlično ide sa šoljom čaja.
NAJLEPŠI KEKSIĆI SA LIMUNOM Neodoljivi slatko-kiselkasti spoj oduševiće i one izbirljive
Najbolje služite uz kafu ili čaj.
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a odlično idu sa kafom ili čajem
Slatki i neodoljivi, a limun im daje posebnu čar.
BRZI KEKSIĆI SA LIMUNOM U isto vreme hrskavi i sočni, savršeni za užinu
Super idu uz čaj ili kafu.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)