ORANŽ KOCKE OSVEŽAVAJU U TRENU Kremaste i slatke, po ukusu im nema ravnih
Uspeće i potpunim početnicima, a ukusom bude sva čula.
Potrebno je:
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g mlevenih oraha
- 120 g jakog brašna
- 1 rendana kora jedne pomorandže
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1/2 l mleka
- 5 kašika šećera
- 1 narandža
- 200 g margarina
- 2 kesice šlaga
- 200 ml mleka
Priprema:
Umutite mikserom žumanca sa šećerom. Dodajte brašno, mlevene orahe, rendanu koru pomorandže (koju ste prethodno dobro oprali) i posebno umućen sneg od belanaca. Lagano izmešajte, sipajte masu u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata. Kada se kora ohladi, isecite je na tri dela, pa pripremite fil. Skuvajte puding sa mlekom, šećerom i rendanom korom pomorandže. Ostavite da se ohladi, pa dodajte margarin koji ste prethodno umutili sa sokom od pomorandže. Filujte kore i pokrijte celu tortu. Umutite dve kreme i filujte. Poslužite sledećeg dana, kada se kolač dobro stegne.
Možda vas zanima:
ČIZKEJK SA POMORANDŽOM Sočni desert kome nije moguće odoleti, za prave sladokusce
Sočni desert osvojiće i one izbirljive.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
KUGLOF SA KARAMELOM IZ BAKINE KUHINJE Mekan, vazdušast i prepun hrskavih oraha
Svi će vam tražiti dodatno parče.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)