MERENG KOLAČ SA JABUKAMA Lep, kremast, sočan i osvežava, i dupla mera će biti malo
Svaki zalogaj miluje nepca.
Potrebno je:
- 120 g maslaca
- 150 g šećera
- 4 žumanca
- 6 kašika kisele pavlake
- 1 rendana limunova kora
- sok od pola limuna
- 1 kašičica vanile
- 1 prašak za pecivo
- četvrt kašičice soli
- 250 g brašna
Za fil:
- 5 jabuka
- sok od pola limuna
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašika kukuruznog skorba
Za mereng smesu:
- 4 belanca
- 150 g šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni.Oljuštite jabuke pa ih naseckajte na kriške debljine oko 3 mm. Onda ih prelijte sokom od pola limuna, cimetom i kukuruznim skrobom. U posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo i so. Zasebno penasto umutite maslac i šećer. Zatim umešajte jedno po jedno žumance, nakon toga pavlaku, pa vanilu i koru limuna. Dobro sve umutite. Sjedinite obe smese uz neprestano mešanje. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom pa poravnajte i sipajte jabuke. Pecite kolač 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Belanca sa šećerom umutite u čvrst sneg. Vruć kolač prelijte merengom od belanaca. Potom vratite u vruću rernu, pa pecite s uključenim gornjim grejačem oko 3–5 minuta, dok se ne zapeče.
Možda vas zanima:
BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
STARINSKA LENJA PITA SA JABUKAMA Poslastica koja tera vodu na usta
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
ROBERT REDFORD KOLAČ Kremast, lagan i sočan, a popularnost mu samo raste
Čuveni glumac preminuo je nedavno u 90 godini, a ovaj desert je njemu posvećen.Priprema se lako, a najpopularniji je na području SAD-a.
KREMASTI ŠNITOVI ZA SAVRŠENU NEDELJU Tope se u ustima, a uspeće i početnicima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)