KNEDLE PUNJENE TOPLJENOM ČOKOLADOM Tradicionalna poslastica na moderan način

Ivana Pavlović

19:00

Slatki kutak 0

Služite tople.

knedle sa čokoladom
Shutterstock

Potrebno je:

Za knedle:

  • 500 g krompira
  • 150 g brašna
  • 1 jaje
  • prstohvat soli

Za punjenje:

  • 100 g topljene čokolade

Za posipanje:

  • 100 g prezli
  • 50 g putera
  • 2 kašike šećera
  • 1 kašičica cimeta

Priprema.

Oljuštite krompir pa ga skuvajte u slanoj vodi. Onda ga procedite i izgnječite u glatki pire. Pustite da se malo prohladi pa dodajte brašno, jaje i prstohvat soli. Mesite dok testo ne postane glatko. Uzimajte po male komade testa pa oblikujte rukama kuglice. U svaku stavite po komadić topljene čokolade i pažljivo zatvorite. U  lonac sa posoljenom ključalom vodom spuštajte knedle. Znaćete da su gotove kada isplivaju na površinu. Puter otopite u tiganju na srednjoj temperaturi. Zatim dodajte prezle i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Pomešajte sa šećerom i cimetom pa u tu mešavinu valjajte kuvane knedle.

 

Komentari (0)

Loading