KNEDLE PUNJENE TOPLJENOM ČOKOLADOM Tradicionalna poslastica na moderan način
Služite tople.
Potrebno je:
Za knedle:
- 500 g krompira
- 150 g brašna
- 1 jaje
- prstohvat soli
Za punjenje:
- 100 g topljene čokolade
Za posipanje:
- 100 g prezli
- 50 g putera
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica cimeta
Priprema.
Oljuštite krompir pa ga skuvajte u slanoj vodi. Onda ga procedite i izgnječite u glatki pire. Pustite da se malo prohladi pa dodajte brašno, jaje i prstohvat soli. Mesite dok testo ne postane glatko. Uzimajte po male komade testa pa oblikujte rukama kuglice. U svaku stavite po komadić topljene čokolade i pažljivo zatvorite. U lonac sa posoljenom ključalom vodom spuštajte knedle. Znaćete da su gotove kada isplivaju na površinu. Puter otopite u tiganju na srednjoj temperaturi. Zatim dodajte prezle i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Pomešajte sa šećerom i cimetom pa u tu mešavinu valjajte kuvane knedle.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)