KNEDLE SA BOROVNICAMA Jednostavnost i savršenstvo ukusa u svakom zalogaju
Nema ko će im odoleti.
Potrebno je:
Za testo:
- 240 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 120 ml tople vode
Za nadev:
- 200 g borovnica
- 200 g žutog šećer
Priprema:
So razmutite u vodi pa u brašno polako dolivajte vodu, uz mešanje varjačom. Onda mesite rukom oko 10 minuta dok ne dobijete kompaktno testo, pa od njega napravite tanju „kobasicu“. Zatim stavite testo u kesu i ostavite pola sata u frižideru. Otopite šećer dok se ne karmelizuje pa dodajte borovnice. Mešajte nekoliko minuta sve dok se ne ohladi. Istanjite testo na milimetar debljine, pa većom šoljom vadite krugove. Stavite kašičicu nadeva u sredinu svakog kruga pa premažite vodom, preklopite i dobro zatvorite. Ređajte knedle u veću zagrejanu šerpu pa prelijte čašom tople vode i poklopite. Nakon par minuta kuvanja skinite sa ringle pa pustite da se još malo potpare.
Možda vas zanima:
KNEDLE OD JABUKA Slatkiš od samo 2 sastojka koja već imate, drugačiji od svega što ste probali
Izdašne i jeftine, a neodoljivo slatke.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)