POSNA PESAK TORTA BUDI SVA ČULA Raskošna i kremasta, a gotova očas posla

Ivana Pavlović

15:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

posna pesak torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 l sojinog mleka
  • 350 g šećera
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 300 g mlevenog keksa
  • 250 g margarina
  • 200 g mlevenih oraha
  • 200 g kokosovog brašna
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 50 ml biljne slatke pavlake

Priprema:

Zakuvajte mleko sa šećerom. U jednoj posudi razmutite četiri kesice pudinga od vanile sa malo vode da nema grudvica. U provrelo mleko dodajte razmućeni prašak za puding i kuvajte, sve dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle pa obmotajte prozirnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Dodajte margarin u prohlađen puding pa mikserom umutite. Dobijeni fil podelite na 3 dela. Jednom dodajte posni mleveni keks, drugom mlevene orahe, a trećem kokosovo brašno. U posudu sa prvo stavite deo sa keksom, potom deo sa orasima i na kraju deo sa kokosovim brašnom. Ostavite tortu u frižideru da se stegne. Zagrejte polomljenu čokoladu sa biljnom slatkom pavlakom. Zatim tortu prelijte pripremljenom glazurom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading