KARAMEL ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA Mirisne i slatke, i dupla mera je malo

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Prave se lako, a smažu odmah.

karamel štanglice
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g keksa
  • 4 kašike šećera u prahu
  • 3 kašike kakao praha
  • 200 g badema, lešnika i kikirikija
  • 200 g putera
  • 420 ml mleka

FIL

  • 200 g šećera
  • 3 kašike brašna
  • 3 cela jaja
  • 180 g putera
  • 200 ml mleka

 

Priprema

Izlomite keks, pa dodajte seckane orašaste plodove, kakao i šećer u prahu. Otopite puter s mlekom, ohladite, pa prelijte masu s keksom i sve dobro zamesite. Obložiti pleh 30x20 cm, pa u njega sipajte masu i poravnajte. Držati u frižideru. Za karamelu otopite šećer, karamelizujte ga dok ne dobijete svetlobraon boju. Pomešajte brašno, mleko i jaja, pa kad se šećer otopi, prelijte ga karamelom i mešajte dok se ne zgusne. Pred kraj dodati puter i mešajte dok se sve ne sjedini. Kad se margarin otopi, skloniti sa vatre i mutiti 3-5 minuta mikserom. Prelijte preko donjeg sloja i ostavite kolač u frižideru da se stegne.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading