DŽEM OD BRESKVI I VANILE MIRIŠE NA DETINJSTVO Priprema je jednostavna, a ukus rajski
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenoj poslastici.
Potrebno je:
- 1 kg očišćenih breskvi
- 700 g šećera
- 1 mahuna vanile (ili 1 kašičica ekstrakta)
- sok od pola limuna
Priprema:
Breskve ogulite i sitno naseckajte. Zakuvajte voće, šećer, vanilu i limunov sok. Kuvajte 30 do 40 minuta uz neprestano mešanje. Sipajte džem u tegle, pa zatvorite i okrenite.
Možda vas zanima:
DŽEM OD ŠIPKA PO STARINSKOM RECEPTU Savršen za krofne i palačinke
Isti kao onaj iz bakine kuhinje.
DOMAĆI DŽEM OD LIMUNA Drugačiji, mirisan i neodoljiv, a savršen za palačinke i krofne
Mažite na hleb ili dodajte omiljenoj poslastici.
DOMAĆI DŽEM OD DINJA Isti kao onaj iz bakine kuhinje, po ukusu mu nema ravnog
Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom desertu.
DOMAĆI DŽEM OD JABUKA IZ RERNE Po receptu baka Mileve, po ukusu mu nema ravnog
Treba vam samo 2 sastojka, a osvaja ukusom.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)