DOMAĆI DŽEM OD JABUKA IZ RERNE Po receptu baka Mileve, po ukusu mu nema ravnog

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Treba vam samo 2 sastojka, a osvaja ukusom.

džem od jabuka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg jabuka
  • 600 g šećera

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Jabuke operite, očistite od semenki i naseckajte na kockice. Stavite u dubok pleh i pospite šećerom, pa promešajte da se ravnomerno rasporedi. Ostavite tako 15 minuta, da jabuke puste sok. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne omekšaju. Zatim smanjite na 150 i pecite džem još sat i po do dva, uz povremeno mešanje. Na kraju ga izvadite i usitnite štapnim mikserom pa sipajte u sterilisane tegle. Zatvorite i okrenite tegle naopako.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading