MOSKVA ŠNIT SIMBOL BEOGRADA Voćna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

17:00

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

moskva šnit
Shutterstock

Potrebno je:
Za kore:

  • 12 belanca
  • 300 g šećera
  • 300 g mlevenih badema
  • 3 kašike brašna

Za fil:

  • 12 žumanca
  • 300 g šećera u prahu
  • 250 g putera
  • 300 g kandiranog ananasa
  • 200 g višanja
  • 150 g seckanih badema

Za dekoraciju:

  • šlag
  • listići badema

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca sa šećerom u čvrst sneg, pa dodajte bademe i brašno. Ispecite 3 kore u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zasebno umutite žumanca sa šećerom u prahu na pari, pa sjedinite sa umućenim puterom.  U fil dodajte naseckani ananas, višnje i bademe, pa sve pažljivo sjedinite. Pripremljenim filom nafilujte kore pa premažite celu tortu spolja.Dekorišite šlagom i listićima badema. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading