BRZI KOLAČ SA KAFOM SE TOPI U USTIMA Polovina nestane dok je još u plehu

Ivana Pavlović

12:30

Slatki kutak 0

Kremast i sočan, za prave sladokusce.

kolač sa kafom
Printscreen

Potrebno je:

Za testo:

  • 1 1/2 kašike instant kafe
  • 80 ml toplog mleka 
  • 3 jajeta
  • ¼ kašičice soli
  • 175 g šećera 
  • 80 ml biljnog ulja 
  • 200 g običnog brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za preliv:

  • 90 g šećera u prahu 
  • 2–3 kašike mleka pomešano sa 1 kašičicom instant kafe

Dodatno:

  • malo seckanih oraha
  • otopljena čokolada

Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U toplom mleku rastvorite instant kafu pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i solju. Onda dodajte ulje, vanilu, esenciju badema i ohlađenu kafu, pa sjedinite. Polako dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Šećer u prahu pomešajte sa mlekom i kafom da dobijete preliv. Time prelijte prohlađeni kolač, pa pospite seckanim orasima i otopljenom čokoladom.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading