BRZI KOLAČ SA KAFOM SE TOPI U USTIMA Polovina nestane dok je još u plehu
Kremast i sočan, za prave sladokusce.
Potrebno je:
Za testo:
- 1 1/2 kašike instant kafe
- 80 ml toplog mleka
- 3 jajeta
- ¼ kašičice soli
- 175 g šećera
- 80 ml biljnog ulja
- 200 g običnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za preliv:
- 90 g šećera u prahu
- 2–3 kašike mleka pomešano sa 1 kašičicom instant kafe
Dodatno:
- malo seckanih oraha
- otopljena čokolada
Priprema:
Rernu zagrejte na 175 stepeni. U toplom mleku rastvorite instant kafu pa ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom i solju. Onda dodajte ulje, vanilu, esenciju badema i ohlađenu kafu, pa sjedinite. Polako dodajte brašno prosejano sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 175 stepeni.Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Šećer u prahu pomešajte sa mlekom i kafom da dobijete preliv. Time prelijte prohlađeni kolač, pa pospite seckanim orasima i otopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:
KOLAČ 3 TAJNE BOLJI OD SVAKE TORTE Nema paljenja rerne, a ukusa kao da se ga pravili satima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BAKA VERIN BRZI KOLAČ SA PEKMEZOM Svakim zalogajem budi nostalgiju
Sve se samo pomeša i peče, a savršenog ukusa.
KOLAČ SA KAFOM ZA PRAVE SLATKOLJUPCE Nema paljenja rerne, a razvaljuje ukusom
Brz i jednostavan, a nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Komentari (0)