ROBERT REDFORD KOLAČ Kremast, lagan i sočan, a popularnost mu samo raste
Čuveni glumac preminuo je nedavno u 90 godini, a ovaj desert je njemu posvećen.Priprema se lako, a najpopularniji je na području SAD-a.
Potrebno je:
za podlogu:
- 150 g glatkog brašna
- 150 g maslaca
- 120 g seckanih oraha
za fil:
- 500 g krem sira
- 200 g šećera u prahu
- 500 ml pavlake za šlag
- puding od čokolade
- puding od vanile
- 50 g maslaca
- 700 ml mleka
- 2 kašike rendane tamne čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, otopljeni maslac i seckane orahe. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite krem sir, šećer i polovinu šlaga dok smesa ne postane glatka. Onda nanesite preko ohlađene podloge. Smesu za puding skuvajte u 700 ml mleka, pa dodajte 50 g maslaca. Zasebno umutite ostatak šlaga pa ga ravnomerno rasporedite preko pudinga. Pospite kolač rendanom čokoladom.
Možda vas zanima:
DOMAĆA KREMPITA SE TOPI U USTIMA Kad je jednom probate zaboravićete na poslastičarnicu
Mekana i sočna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TITOV KOLAČ BUDI NOSTALGIJU Kremast, lagan i ukusan, bio je omiljen pokojnom maršalu
Savršen spoj čokolade, kafe i lešnika u desertu koji se ne odbija.
NJUJORŠKI ČIZKEJK MAMI NA PARČE VIŠE Gotov očas posla, a kremast i lagan
Najbolje služite uz kafu.
MERENG KOLAČ SA JABUKAMA Lep, kremast, sočan i osvežava, i dupla mera će biti malo
Svaki zalogaj miluje nepca.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)