ČOKOLADNA PITA SA SUVIM ŠLJIVAMA UKUSOM BUDI SVA ČULA A 1 sastojak joj daje poseban šmek
Pravi se nikad lakše, a osvaja ukusom.
Potrebno je:
- 6 kora
- 150 ml vina
- 50 g suvih šljiva
- 100 g crne čokolade
- cimet
- 10 g vanilin šećera
- 1 kašika meda
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U šerpu sipajte vino pa dodajte čokoladu, cimet, vanilin šećer i med. Preko prve kore nanesite puter pa ponovite i sa drugom. Na treću koru nanesite puter i smesu sa čokoladom. Zatim urolajte i premažite puterom. Pecite pitu oko 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Kraljice slavskog stola: Čokoladne kocke sa susamom, orasima i cimetom
Kombinacija blago prepečenog susama, najfinije čokolade i aromatičnog cimeta daje im notu kojoj niko ne može da odoli
Komentari (0)