VANIL ŠTRUDLA SA ŠUMSKIM VOĆEM MIRIŠE NA LJUBAV Kremasta i lagana, ukusa koji se ne zaboravlja
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Potrebno je:
- 2 kore lisnatog testa
- 450-500 g šumskog voća (smrznutog ili svežeg)
- malo keksa ili prezli
- 250 g šećera
- puding od vanile (ili drugi po izboru)
- 2 vanilin-šećera
- kora limuna
- cimet
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šumsko voće pomešajte sa 2 dl vode, 250 g šećera i vanillin-šećerom, pa stavite da proključa. Onda izvadite voće a u prokuvani sirup dodajte puding pomešan s nekoliko kašika vode. Ostavite da se prohladi, pa pola smese naneiste na razvaljanu koru lisnatog testa. Zatim pospite usitnjenim keksom i prekrijte polovinom šumskog voća. Onda pospite s malo cimeta, korom limuna i vanillin-šećerom. Umotajte pa poređajte štrudle na pleh obložen pek papirom. Postupak ponovite sa drugom korom. Stavite listiće maslaca preko štrudle. Pecite štrudlu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju je pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
ŠTRUDLU SA SIROM OBOŽAVAO JE POKOJNI MARŠAL Mirisna i mekana kao duša, nema joj ravne
Recept je objavljen u knjizi Titov kuvar, autorke Ane Drulović
ŠTRUDLA SA VANILOM I MALINOM Mirisna poslastica koja budi sva čula, razgrabiće se brzinom svetlosti
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)