VANIL ŠTRUDLA SA ŠUMSKIM VOĆEM MIRIŠE NA LJUBAV Kremasta i lagana, ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

18:00

Slatki kutak 0

Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.

štrudla sa vanilom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 kore lisnatog testa
  • 450-500 g šumskog voća (smrznutog ili svežeg)
  • malo keksa ili prezli
  • 250 g šećera
  • puding od vanile (ili drugi po izboru)
  • 2 vanilin-šećera
  • kora limuna
  • cimet

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Šumsko voće pomešajte sa 2 dl vode, 250 g šećera i vanillin-šećerom, pa stavite da proključa. Onda izvadite voće a u prokuvani sirup dodajte puding pomešan s nekoliko kašika vode. Ostavite da se prohladi, pa pola smese naneiste na razvaljanu koru lisnatog testa. Zatim pospite usitnjenim keksom i prekrijte polovinom šumskog voća. Onda pospite s malo cimeta, korom limuna i vanillin-šećerom. Umotajte pa poređajte štrudle na pleh obložen pek papirom. Postupak ponovite sa drugom korom. Stavite listiće maslaca preko štrudle. Pecite štrudlu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Na kraju je pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading