PUDING TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Brza, jednostavna i kremasta, a razvaljuje ukusom

Ivana Pavlović

09:00

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

puding torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 3 kašike šećera
  • 300 g keksa s punjenjem od želea i prelivom od čokolade
  • 300 g tvrdog keksa s maslacem

Sastojci za glazuru:

  • 100 g bele čokolade
  • 50 g maslaca
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike šećera

Priprema:

U kalup za torte složite jedan red tvrdog keksa s maslacem tako da prekrijete dno. Preko keksa prelijte vrući puding od vanile koji ste skuvali kako biste omekšali podlogu od keksa. Ako želite da torta bude kremastija, možete da stavite duplu meru pudinga. Zatim preko pudinga složite red keksa  sa pomorandžom– čokoladni deo neka bude okrenut prema dole tako da prekrijete celu površinu pudinga. Za to vreme, na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu dok ne dobijete gustu smesu u koju ćete dodati maslac. Toplu smesu prelijte preko torte i stavite u frižider da se ohladi.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading