JUGOSLAVIJA TORTA BUDI NOSTALGIJU Izdašna i kremasta, a razvaljuje ukusom

Ivana Pavlović

17:30

Slatki kutak 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

mereng kolač sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 200 g šećera
  • 120 ml ulja
  • 4 jaja
  • 200 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 135 ml vode

Fil:

  • 1 l vode
  • 200 g šećera
  • 1 kg jabuka
  • 2 pudinga od vanile
  • slatka pavlaka

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca pa umutite belanca sa soli u čvrst šne.+ Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa dodajte ulje i vodu. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte smesi sa žumancima. Onda dobro umutite pa špatulom sjedinite sa belancima. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Čačkalicom proverite da li je pečeno. Jabuke oljuštite pa isecite na kruške i dodajte u proključalu vodu sa šećerom. Za oko 20 minta dodajte vodu sjedinjenu sa dva pudinga od vanile. Dobro mešajte dok ne dobijete puding. Prelijte biskvit pripremljenom smesom. Na kraju tortu dekorišite šlagom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading