JUGOSLAVIJA TORTA BUDI NOSTALGIJU Izdašna i kremasta, a razvaljuje ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 200 g šećera
- 120 ml ulja
- 4 jaja
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 135 ml vode
Fil:
- 1 l vode
- 200 g šećera
- 1 kg jabuka
- 2 pudinga od vanile
- slatka pavlaka
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žumanca odvojite od belanaca pa umutite belanca sa soli u čvrst šne.+ Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa dodajte ulje i vodu. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i dodajte smesi sa žumancima. Onda dobro umutite pa špatulom sjedinite sa belancima. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Čačkalicom proverite da li je pečeno. Jabuke oljuštite pa isecite na kruške i dodajte u proključalu vodu sa šećerom. Za oko 20 minta dodajte vodu sjedinjenu sa dva pudinga od vanile. Dobro mešajte dok ne dobijete puding. Prelijte biskvit pripremljenom smesom. Na kraju tortu dekorišite šlagom.
Možda vas zanima:
RAPSKA TORTA OSVAJA UKUSOM OD 1177 GODINE Prvi recept je napisan krasnopisom
Recept za rapsku tortu nastao je 1177 godine na Rabu, u čast u pape Aleksandra III koji se nakon brodoloma sklonio na ovo ostrvo.
CARIGRADSKA TORTA NEKADA SE SLUŽILA SULTANIMA Savršen spoj oraha i patišpanja
Svi će vam tražiti dodatno parče.
STARINSKA NAJLON TORTA PREPUNA BOGATOG FILA Svaka domaćica je nekada znala recept
Priprema je laka, a osvaja na prvi zalogaj.
BAKINA TORTA SA JABUKAMA SAVRŠENA ZA JESEN Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Mirisna i sočna poslastica raspametiće i one izbirljive.
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
POSNA ČOKOLADNA TORTA Sočna i bogata orasima, savršena za slavsku trpezu!
Ako tražite posnu tortu koja je toliko čokoladna, sočna i bogata orasima da zaseni i najskuplje poslastice, ova torta je pravi pogodak.
Torta Šeherezada koja se ne peče: Kremasta poslastica koja se brzo pravi, a još brže pojede!
Ako tražite brz i jednostavan desert koji izgleda impresivno, a ne zahteva pečenje, torta Šeherezada je pravi izbor!
Komentari (0)