PRINCEZA MEĐU DESERTIMA Božanstvena torta, najlepši spoj čokolade i oraha
Prelepa, sočna, kremasta, božanstvenog ukusa
Sastojci
Za kore:
15 belanaca
15 kašika šećera
15 kašika mlevenih oraha
6 kašika brašna
Za fil I:
1 l mleka
15 žumanaca
10 kašika šećera
10 kašika brašna
250 g margarina
200 g prah šećera
200 g crne čokolade
Za fil II:
150 g mlevenih oraha
150 ml mleka
I još:
3 kesice šlag krema od vanile
450 ml mleka
Kore: 5 belanaca umutiti u čvrst sneg, a zatim dodati 5 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi. Na kraju dodati 5 kašika mlevenih oraha i 2 kašike brašna. Sve sastojke sjediniti i masu izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200'C. Na isti način pripremiti još dve kore.
Fil I: U šerpu staviti 700 ml mleka, zasladiti sa 10 kašika šećera i ostaviti da proključa. Žumanca umutiti sa brašnom i preostalih 300 ml mleka. Sipati u ključalo mleko i neprestalno mešati dok se ne zgusne. Fil kuvati na pari. Kada je kuvano, ostaviti da se dobro ohladi. Posebno umutiti 250 g margarina i 200 g prah šećera, pa sjediniti sa ohlađenim filom.
Fil II: Mlevene orahe preliti sa 150 ml vrelog mleka. Uzeti trećinu fila od žumanaca i u nju dodati poparene orahe.
U ostatak fila od žumanaca dodati 200 g istopljene crne čokolade.
Posebno umutiti šlag krem od vanile prema upustvu sa kesice.
Finalni postupak: Prvu koru premazati polovinom fila od ćokolade, a zatim naneti trećinu šlaga. Staviti drugu koru, na nju naneti fil sa orasima, a potom trećinu šlaga. Zatim staviti treću koru, ostatak fila od čokolade i završiti šlagom.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)