DOMAĆI KESTEN PIRE ZA SAVRŠENU JESEN Poslastica koja spaja generacije
Savršeno ide uz šoljicu kafe.
Potrebno je:
- 1 kg neoljuštenih ili 600 g očišćenih kestena
- 200 ml vode
- 50 ml ruma
- 15 ml arome vanile
- 70 g šećera
Priprema:
Nožem oko 1 mm secite kesten pa ga stavite u šerpu. Sipajte vodu da ogrezne pa malo posolite. Kuvajte na srednjoj vatri dok ne provri pa kuvajte još 20 minuta. Potom izvadite kesten i pustite da se ohladi, pa ga ogulite. 200 ml vode sipajte u šerpu pa dodajte šećer. Zatim kuvajte na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Dodajte rum i vanilu i nastavite da kuvate dok ne provri. Posle vrenja kuvajte još 3 do 5 minuta. Ostavite da se ohladi. U blenderu sameljite kesten pa dodajte tečnost. Na kraju pire procedite kroz cediljku u činije. Pospite kesten pire komadima čokolade.
Možda vas zanima:
STARINSKI ROLAT OD JABUKA TERA VODU NA USTA A zamirisaće cela kuća
Jednostavan i sočan, nema mu ravnog.
ŠOMLOI GALUŠKA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mađarski desert za zaljubljene ukusa koji se pamti
Godine 1956, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
OTKRIVAMO TAJNU SAVRŠENOG KREM BRULEA Desert koji prkosi vremenu i trendovima
Desert koji mami i mirisom i izgledom.
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
OMILJENI SLATKIŠ U SRPSKIM KUĆAMA Starinski kolač od jabuka i griza, mirisom vraća sećanje na bakinu kuinu
Kolači sa jabukama su među omiljenim desertima kod mnogih, a ovaj recpet će vas oboriti s nogu
Komentari (0)