KESTEN PIRE RAJ ZA NEPCA Još bolji od onog iz poslastičarnice, a gotov očas posla
Kremasta i ukusna poslastica.
Potrebno je:
- 500 g kestenja
- 2 kesice vanilin šećera
- 2-3 kašike šećera
- 1 dl slatke pavlake
Priprema:
Operite kestenje, pa ga zasecite, stavite u šerpu, prelijte vodom, da ogrezne, i kuvajte 20-30 minuta nakon što provri. Onda ga prohladite i oljuštite. Skinite tanku opnu, pa izgnječite gnječilicom za krompir. Zatim, dodajte šećere i polako dodajte pavlaku. Dekorišite poslasticu šlagom.
Možda vas zanima:
NEODOLJIVA PITA SA ŠLJIVAMA Poslastica od gotovih kora koja miriše na ljubav
Mirisna i mekana, za pravo uživanje.
PITA SA PISTAĆIMA Drugačija, sočna, preukusna i jednostavna za pripremu, nema ko će joj odoleti
Pravo se brzo i lako, a pojede odmah.
PITA SA JABUKAMA Recept iz 1894.godine oduševio domaćice na mrežama, samo njega prave
Sočna i neodoljiva, uzećete parče više.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA SAVRŠENA VIKEND POSLASTICA Posle ručka uz šoljicu kafe, magija u svakom zalogaju
Mekane i mirisne, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)