BAKINE KNEDLE SA ŠLJIVAMA BUDE NOSTALGIJU Poslastica koja nikad ne izlazi iz mode

Ivana Pavlović

11:00

Slatki kutak 0

Mekane i sočne, prste da poližete.

knedle sa šljivama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 700 g očišćenog i skuvanog krompira
  • 500 g šljiva
  • 1 l vode
  • 2 cela jaja
  • malo cimeta
  • 5 g soli
  • 400 g brašna
  • 200 g prezli 
  • 200 g šećera
  • 150 ml ulja

Priprema: 

Skuvajte krompir pa ga dobro ocedite. Kada se prohladi izgnječite ga da ne bude grudvica. Onda dodajte jaja, so i ulje pa sve izgnječite.  Polako dodajte brašno pa zamesite testo. Šljive zasecite do polovine, pa u svaku stavite malo šećera i cimeta. Napravite knedle od testa pa ubacite šljive. U lonac sipajte vodu i ulje, pa ih spuštajte u ključalu vodu. Kada isplivaju na površinu znaćete da su kuvane. Propržite prezle na zagrejanom ulju, pa im dodajte šećer. U pripremljenu smesu valjajte svaku knedlu. Na dno šerpe stavite malo prezli i šećera, pa ređajte knedle.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading