PROSTO NEDOLJIV! Napravite kolač s jabukama na malo drugačiji način
Umesto klasične pite na koju ste navikli probajte ovaj kolač.
Kolač sa jabukama
Sastojci:
370 g brašna
180 g putera
3 kašike šećera
1 žumance
2 kašike slatke pavlake
prstohvat soli
Za fil:
4 jabuke
100 ml soka od jabuke
90 ml vode
70 g šećera
3 kašike cimeta
Za ukrašavanje:
5 jabuka
50 g šećera
Priprema:
Za testo pomešajte brašno, šećer i prstohvat soli. Posebno izmešajte varjačom puter sa šećerom, dodajte žumance i slatku pavlaku pa sjedinite sa suvim sastojcima. Umesite glatko testo, umotajte u providnu foliju i ostavite u frižideru jedan sat.
Za fil, u šerpu stavite očišćene i iseckane jabuke, vodu, sok od jabuke, šećer i cimet i kuvajte na srednjoj vatri uz mešanje. Posle 5 minuta izgnječite jabuke u kašu. Kuvajte još desetak minuta. Testo stavite u podmazan kalup za tortu i rasporedite preko fil.
Za ukrašavanje očišćene jabuke isecite na tanke kriške i poređajte u krug tako jedna pokriva pola prethodne kriške. Krenite od spoljne ivice pa ređajte do sredine. Pospite šećerom i pecite kolač u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
TOPI SE U USTIMA Jednostavan kolač sa jabukama po italijanskom receptu
Preukusan kolač koji će vam se sigurno dopasti.
SUPER DESERT Pohovane jabuke su ukusna poslastica koja se brzo pravi
Poslužite ovaj desert posut šećerom u prahu, cimetom ili peliven medom.
JEDNOSTAVAN, A LEP Starinski kolač sa jabukama, gotov očas posla!
Lako se pravi, a sigurno se nećete zaustaviti samo na jednom parčetu.
SAVRŠEN SLATKIŠ Čokoladne kocke sa sočnom korom i filom koji se topi u ustima
Kolač koji se jednostavno sprema, a svima se dopada.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)