TERAJU OBLAKE Kroasani punjeni pudingom od vanile i višnjama
Ovi kroasani mogu da poslužei kao ukusni slatki doručak ili desert nakon ručka ili večere.
Kroasani s pudingom od vanile i višnjama
Sastojci:
500 g lisnatog testa
100 g višanja
3 prstohvata mlevenog cimeta
2 kesice vanilin šećera
1 kesica pudinga od vanile
4 kašičice gustina
1 kašika putera
450 ml mleka
1 jaje
Priprema:
Kuvajte višnje sa vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Dodajte gustinkoji ste umutili u malo vode i kuvajte dok ne dobijete gustu smesu. Puding skuvajte prema uputstvu na pakovanju, pa kada se malo prohladi umešajte puter. Spojtepuding i kremu od višanja. Lisnato testo razvucite oklagijom. Od njega isecite trouglove i premažite ih kremom. Zatim ih ostavite da odstoje deset minuta. Pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta dok ne dobiju boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
Komentari (0)