TERAJU OBLAKE Kroasani punjeni pudingom od vanile i višnjama
Ovi kroasani mogu da poslužei kao ukusni slatki doručak ili desert nakon ručka ili večere.
Kroasani s pudingom od vanile i višnjama
Sastojci:
500 g lisnatog testa
100 g višanja
3 prstohvata mlevenog cimeta
2 kesice vanilin šećera
1 kesica pudinga od vanile
4 kašičice gustina
1 kašika putera
450 ml mleka
1 jaje
Priprema:
Kuvajte višnje sa vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Dodajte gustinkoji ste umutili u malo vode i kuvajte dok ne dobijete gustu smesu. Puding skuvajte prema uputstvu na pakovanju, pa kada se malo prohladi umešajte puter. Spojtepuding i kremu od višanja. Lisnato testo razvucite oklagijom. Od njega isecite trouglove i premažite ih kremom. Zatim ih ostavite da odstoje deset minuta. Pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta dok ne dobiju boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
IŠLERI Starinski kolačići po tradicionalnom receptu, kao izmišljeni za uživanje
Neodoljivi kolačići nestaće sa stola odmah.
ŠARLOTA SA JAGODAMA Raskošna poslastica u savršenom kremasto-voćnom spoju, pravi raj za sladokusce
Raspametiće i one izbirljive.
KREM BRULE Francuski penušavi slatkiš kome nije moguće odoleti, a miriše na vanilu
Napravite ovaj fenomenalni desert od vanile, žumanca i slatke pavlake.
ČIZKEJK SA MAKOM SA MERAMA "NA ŠOLJE" Američki klasik na drugačiji način, kremast i osvežavajuć
Soči kolač sa sirom u savršenom spoju sa limunom okrepiće vam dušu i telo.
BAKLAVA SA ČOKOLADOM Još bolja od one klasične, svi će vam tražiti recept
Neodoljivi desert osvojiće i one koji ne vole baklavu.
Komentari (0)