TERAJU OBLAKE Kroasani punjeni pudingom od vanile i višnjama
Ovi kroasani mogu da poslužei kao ukusni slatki doručak ili desert nakon ručka ili večere.
Kroasani s pudingom od vanile i višnjama
Sastojci:
500 g lisnatog testa
100 g višanja
3 prstohvata mlevenog cimeta
2 kesice vanilin šećera
1 kesica pudinga od vanile
4 kašičice gustina
1 kašika putera
450 ml mleka
1 jaje
Priprema:
Kuvajte višnje sa vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Dodajte gustinkoji ste umutili u malo vode i kuvajte dok ne dobijete gustu smesu. Puding skuvajte prema uputstvu na pakovanju, pa kada se malo prohladi umešajte puter. Spojtepuding i kremu od višanja. Lisnato testo razvucite oklagijom. Od njega isecite trouglove i premažite ih kremom. Zatim ih ostavite da odstoje deset minuta. Pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta dok ne dobiju boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)