TERAJU OBLAKE Kroasani punjeni pudingom od vanile i višnjama
Ovi kroasani mogu da poslužei kao ukusni slatki doručak ili desert nakon ručka ili večere.
Kroasani s pudingom od vanile i višnjama
Sastojci:
500 g lisnatog testa
100 g višanja
3 prstohvata mlevenog cimeta
2 kesice vanilin šećera
1 kesica pudinga od vanile
4 kašičice gustina
1 kašika putera
450 ml mleka
1 jaje
Priprema:
Kuvajte višnje sa vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Dodajte gustinkoji ste umutili u malo vode i kuvajte dok ne dobijete gustu smesu. Puding skuvajte prema uputstvu na pakovanju, pa kada se malo prohladi umešajte puter. Spojtepuding i kremu od višanja. Lisnato testo razvucite oklagijom. Od njega isecite trouglove i premažite ih kremom. Zatim ih ostavite da odstoje deset minuta. Pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta dok ne dobiju boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)