TERAJU OBLAKE Kroasani punjeni pudingom od vanile i višnjama

alo.rs/I. V.

17:00

Slatki kutak 0

Ovi kroasani mogu da poslužei kao ukusni slatki doručak ili desert nakon ručka ili večere.

TERAJU OBLAKE Kroasani punjeni pudingom od vanile i višnjama
Shutterstock

 

Kroasani s pudingom od vanile i višnjama

Sastojci:

500 g lisnatog testa

100 g višanja

3 prstohvata mlevenog cimeta

2 kesice vanilin šećera

1 kesica pudinga od vanile

4 kašičice gustina

1 kašika putera

450 ml mleka

1 jaje 

Priprema:

Kuvajte višnje sa vanilin šećerom i cimetom dok ne omekšaju. Dodajte gustinkoji ste umutili u malo vode i kuvajte dok ne dobijete gustu smesu. Puding skuvajte prema uputstvu na pakovanju, pa kada se malo prohladi umešajte puter. Spojtepuding i kremu od višanja. Lisnato testo razvucite oklagijom. Od njega isecite trouglove i premažite ih kremom. Zatim ih ostavite da odstoje deset minuta. Pecite ih na 180 stepeni oko 15 minuta dok ne dobiju boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading