TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA Kako da vam glazura od čokolade bude savršena
Kada pravite kolač ili tortu, finiš je u mnogim slučajevima glazura od čokolade. Ako je ona puna grudvica, previše tvrda ili se pak ne stegne, skatkiš koji ste napravili neće lepo izgledati i džabe vam trud. Ovi trikovi će pomoći da vam glazura uvek uspe.
1. Metalna kašika - mešajte čokoladu uvek metalnom kašikom ili žicom, jer se u drvenim varjačama mogu zadržati vlaga i mirisi prethodnih jela, koji će vam upropastiti glazuru.
2. Tiha vatra – važno je da se čokolada topi na tihoj vatri kako ne bi zagorela i kako se ne bi stvorile grudvice. Jedan od najboljih načina je da topi na pari.
3. Suve posude - sve posude i escajg koje koristite pri topljenju čokolade moraju da budu suvi i čisti. Zato ne smete ni šerpicu da poklopite jer će se na poklopcu pojaviti kapljice vode i pasti u čokoladu.
4. Uvek uspeva – najjednostavnija je klasična glazura koja uvek uspeva. Na 100 grama čokolade stavite 2 kašike ulja, sjedinite na tihoj vatri i prelijte slatkiš.
AMERIČKE PALAČINKE Pufnaste, sočne i meke, popravljaju dan u trenu
Fenomenalne, sočne i neodoljive.
RUM TORTA Očaravajuća, nepečena poslastica skupog ukusa koja obara s nogu
Ako volite rum, ovu tortu ćete obožavati.
SOČNI KUGLOF Mirisni kolač kao osmišljen za svečanu trpezu, a mekan kao pamuk
Sočni kolač skupog ukusa oboriće s nogu sve koji ga budu probali.
TIRAMISU Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepši kolač sa kafom
Ako volite slatkiše i kafu, ovaj klasik italijanske kuhinje ćete obožavati.
BRESKVICE Mnogima omiljeni starinski slatkiš, a poći će vam voda na usta
Neodoljive i slatke, idealne za svečanu i slavsku trpezu.
Komentari (0)