TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA Kako da vam glazura od čokolade bude savršena

Trpeza/ V.V.

21:45

Slatki kutak 0

Kada pravite kolač ili tortu, finiš je u mnogim slučajevima glazura od čokolade. Ako je ona puna grudvica, previše tvrda ili se pak ne stegne, skatkiš koji ste napravili neće lepo izgledati i džabe vam trud. Ovi trikovi će pomoći da vam glazura uvek uspe.

TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA Kako da vam glazura od čokolade bude savršena
Shutterstock

1. Metalna kašika - mešajte čokoladu uvek metalnom kašikom ili žicom, jer se u drvenim varjačama mogu zadržati  vlaga i mirisi prethodnih jela, koji će vam upropastiti glazuru.

2. Tiha vatra – važno je da se čokolada topi na tihoj vatri kako ne bi zagorela i kako se ne bi stvorile grudvice. Jedan od najboljih načina je da topi na pari.

3. Suve posude -  sve posude i escajg koje koristite pri topljenju čokolade moraju da budu suvi i čisti. Zato ne smete ni šerpicu da poklopite jer će se na poklopcu pojaviti kapljice vode i pasti u čokoladu.

4. Uvek uspeva – najjednostavnija je klasična glazura koja uvek uspeva. Na 100 grama čokolade stavite 2 kašike ulja, sjedinite na tihoj vatri i prelijte slatkiš.

 

Komentari (0)

Loading