TRIKOVI ISKUSNIH DOMAĆICA Kako da vam glazura od čokolade bude savršena
Kada pravite kolač ili tortu, finiš je u mnogim slučajevima glazura od čokolade. Ako je ona puna grudvica, previše tvrda ili se pak ne stegne, skatkiš koji ste napravili neće lepo izgledati i džabe vam trud. Ovi trikovi će pomoći da vam glazura uvek uspe.
1. Metalna kašika - mešajte čokoladu uvek metalnom kašikom ili žicom, jer se u drvenim varjačama mogu zadržati vlaga i mirisi prethodnih jela, koji će vam upropastiti glazuru.
2. Tiha vatra – važno je da se čokolada topi na tihoj vatri kako ne bi zagorela i kako se ne bi stvorile grudvice. Jedan od najboljih načina je da topi na pari.
3. Suve posude - sve posude i escajg koje koristite pri topljenju čokolade moraju da budu suvi i čisti. Zato ne smete ni šerpicu da poklopite jer će se na poklopcu pojaviti kapljice vode i pasti u čokoladu.
4. Uvek uspeva – najjednostavnija je klasična glazura koja uvek uspeva. Na 100 grama čokolade stavite 2 kašike ulja, sjedinite na tihoj vatri i prelijte slatkiš.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)