TOPI SE U USTIMA Čokoladna torta koja se pravi za svaku posebnu priliku

Alo.rs

10:30

Slatki kutak 0

Nema kome se neće dopasti.

torta
pixabay

Čokoladna torta

Sastojci:

Za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

3 kašike brašna

1 kašika kakaa

1/2 praška za pecivo

200 ml čokoladnog mleka

Za I fil:

4 jaja

100 g prah-šećera

200 g margarina

150 g mlevene plazme

150 g čokolade za kuvanje

4 kašike šećera

Za II fil:

2 kesice šlag-krema od čokolade

200 ml mleka

Za glazuru:

2 jajeta

4 kašike šećera

200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Uključite rernu da se zagreje. Umutite belanca u čvrst sneg i dodajte šećer malo-pomalo, a zatim ostale sastojke. Smesu stavite u okrugli pleh prethodno podmazan s malo margarina i brašna, a možete da koristite i papir za pečenje. Koru pecite 15 minuta na 180 stepeni. Prvi fi l: Umutite belanca sa šećerom. Čokoladu istopite na pari. U belanca postepeno dodajte žumanca, a zatim dodajte i vruću čokoladu i lagano sjedinite smesu. U drugoj posudi izmutite margarin i prah šećer i toj smesi lagano dodajte jaja i čokoladu, a na kraju u smesu dodajte i mlevenu plazmu. Za drugi fi l umutite samo krem-šlag s mlekom u čvrstu kremu. Za glazuru vam je potrebno da umutite jaja i šećer, te da ih prokuvate na pari, potom dodajte i čokoladu i
lagano mešajte dok ne dobijete sjajnu glazuru. Kada je glazura gotova, na poslužavnik stavite koru, prelijte je čokoladnim mlekom, stavite prvi čokoladni fi l, pa čokoladnu kremu i na kraju prelijte glazurom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading