BAKIN KOLAČ SA ORASIMA Sve sastojke imate u kući, samo ih pomešajte
Biskvitni kolač bogat orasima može da stoji nekoliko dana.

Sastojci:
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
200 g prezli
200 g oraha
1 prašak za pecivo
Preliv:
4 šoljice šećera
5 šoljica vode
1 vanilin šećer
2 kesice šlaga
1 šaka oraha za dekoraciju
Priprema:
Jaja i šećer penasto umutiti. Dodati prezle, prašak za pecivo i orahe i mešati dok se ne sjedine. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 30 minuta. Šećer i vanilin šećer sipati u vodu i staviti da provri. Od tog trenutka na tihoj vatri kuvati još 10 minuta. Hladnu koru preliti vrućim sirupom. Umutiti šlag prema uputstvu iz kesice. Premazati tortu i posuti orasima.

BRZI DESERT SA BUNDEVOM I KIKIRIKIJEM Drugačiji i sladak, poćiće vam voda na usta
Pravi se lako, a pojede brzo.

JEDINI RECEPT ZA RUSKE ŠUBARE KOJI ĆE VAM TREBATI Kolačići bez kojih nijedna slava ne prolazi
Sitni kolači pogodni za svečanu i slavsku trpezu, prste da poližete.

NEODOLJIVI VALJUŠCI SA MAKOM Lako se prave, a osvajaju ukusom
Fenomenalni i slatki, za pravo uživanje.

LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Kremasti desert koji u isto vreme i ledi i sladi
Osvežavajuće i lagane, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

BAKLAVA ROLAT Omiljena poslastica u malo drugačijem izdanju, prste da poližete
Fenomenalan desert za prave sladokusce.
Komentari (0)