CAR MEĐU SLADOLEDIMA Ova hladna poslastica sa ukusom vanile drugačija je od ostalih
Oduševiće vas!
Sladoled od vanile
Sastojci:
4 žumanca
1 štapić vanile
250 ml + 2 kašike punomasnog mleka
250 ml slatke pavlake
70 g šećera
1 kašika gustina
Priprema:
Mleko i pavlaku ulijte u lonac, dodajte semenke i štapić vanile pa zagrejte do vrenja. Sklonite s vatre, poklopite i ostavite pola sata neka odstoji na sobnoj temperaturi. Ovo radite kako bi mleko upilo više arome vanile. Nakon pola sata, smesu ponovno zagrejte do vrenja. Žumanca dobro izmiksajte sa šećerom tako da dobijete gustu, svetlu masu. Gustin razmutite u dve kašike mleka, pa pomešajte sa izmiksanim žumancima. U činiju sa žumancima ulijte vrelo mleko, samo izbacite štapić vanile. Ukoliko vam smetaju semenke, mleko procedite. Sve dobro izmešajte, najbolje ručnom mutilicom pa vratite nazad na vatru i kuvajte nekoliko minuta dok se masa lagano ne zgusne. Sklonite kremu s vatre i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Površinu kreme možete prekriti prozirnom folijom kako se nebi stvorila korica. Najboje je da kremu ostavite preko noći u frižideru. Idući dan kremu ulijte ulijte u hermetički zatvorenu posudu i stavite u zamrzivač na 4-5 sati. Sladoled svakih pola sata promešajte kako bi sprečili stvaranje kristala leda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)