CAR MEĐU SLADOLEDIMA Ova hladna poslastica sa ukusom vanile drugačija je od ostalih

Alo.rs

08:00

Slatki kutak 0

Oduševiće vas!

CAR MEĐU SLADOLEDIMA Ova hladna poslastica sa ukusom vanile drugačija je od ostalih
Shutterstock

Sladoled od vanile

Sastojci:

4 žumanca

1 štapić vanile

250 ml + 2 kašike punomasnog mleka

250 ml slatke pavlake

70 g šećera

1 kašika gustina

Priprema:

Mleko i pavlaku ulijte u lonac, dodajte semenke i štapić vanile pa zagrejte do vrenja. Sklonite s vatre, poklopite i ostavite pola sata neka odstoji na sobnoj temperaturi. Ovo radite kako bi mleko upilo više arome vanile. Nakon pola sata, smesu ponovno zagrejte do vrenja. Žumanca dobro izmiksajte sa šećerom tako da dobijete gustu, svetlu masu. Gustin razmutite u dve kašike mleka, pa pomešajte sa izmiksanim žumancima. U činiju sa žumancima ulijte vrelo mleko, samo izbacite štapić vanile. Ukoliko vam smetaju semenke, mleko procedite. Sve dobro izmešajte, najbolje ručnom mutilicom pa vratite nazad na vatru i kuvajte nekoliko minuta dok se masa lagano ne zgusne. Sklonite kremu s vatre i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Površinu kreme možete prekriti prozirnom folijom kako se nebi stvorila korica. Najboje je da kremu ostavite preko noći u frižideru. Idući dan kremu ulijte ulijte u hermetički zatvorenu posudu i stavite u zamrzivač na 4-5 sati. Sladoled svakih pola sata promešajte kako bi sprečili stvaranje kristala leda.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading