CAR MEĐU SLADOLEDIMA Ova hladna poslastica sa ukusom vanile drugačija je od ostalih
Oduševiće vas!
Sladoled od vanile
Sastojci:
4 žumanca
1 štapić vanile
250 ml + 2 kašike punomasnog mleka
250 ml slatke pavlake
70 g šećera
1 kašika gustina
Priprema:
Mleko i pavlaku ulijte u lonac, dodajte semenke i štapić vanile pa zagrejte do vrenja. Sklonite s vatre, poklopite i ostavite pola sata neka odstoji na sobnoj temperaturi. Ovo radite kako bi mleko upilo više arome vanile. Nakon pola sata, smesu ponovno zagrejte do vrenja. Žumanca dobro izmiksajte sa šećerom tako da dobijete gustu, svetlu masu. Gustin razmutite u dve kašike mleka, pa pomešajte sa izmiksanim žumancima. U činiju sa žumancima ulijte vrelo mleko, samo izbacite štapić vanile. Ukoliko vam smetaju semenke, mleko procedite. Sve dobro izmešajte, najbolje ručnom mutilicom pa vratite nazad na vatru i kuvajte nekoliko minuta dok se masa lagano ne zgusne. Sklonite kremu s vatre i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Površinu kreme možete prekriti prozirnom folijom kako se nebi stvorila korica. Najboje je da kremu ostavite preko noći u frižideru. Idući dan kremu ulijte ulijte u hermetički zatvorenu posudu i stavite u zamrzivač na 4-5 sati. Sladoled svakih pola sata promešajte kako bi sprečili stvaranje kristala leda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)