CAR MEĐU SLADOLEDIMA Ova hladna poslastica sa ukusom vanile drugačija je od ostalih
Oduševiće vas!
Sladoled od vanile
Sastojci:
4 žumanca
1 štapić vanile
250 ml + 2 kašike punomasnog mleka
250 ml slatke pavlake
70 g šećera
1 kašika gustina
Priprema:
Mleko i pavlaku ulijte u lonac, dodajte semenke i štapić vanile pa zagrejte do vrenja. Sklonite s vatre, poklopite i ostavite pola sata neka odstoji na sobnoj temperaturi. Ovo radite kako bi mleko upilo više arome vanile. Nakon pola sata, smesu ponovno zagrejte do vrenja. Žumanca dobro izmiksajte sa šećerom tako da dobijete gustu, svetlu masu. Gustin razmutite u dve kašike mleka, pa pomešajte sa izmiksanim žumancima. U činiju sa žumancima ulijte vrelo mleko, samo izbacite štapić vanile. Ukoliko vam smetaju semenke, mleko procedite. Sve dobro izmešajte, najbolje ručnom mutilicom pa vratite nazad na vatru i kuvajte nekoliko minuta dok se masa lagano ne zgusne. Sklonite kremu s vatre i ostavite neka se ohladi na sobnoj temperaturi. Površinu kreme možete prekriti prozirnom folijom kako se nebi stvorila korica. Najboje je da kremu ostavite preko noći u frižideru. Idući dan kremu ulijte ulijte u hermetički zatvorenu posudu i stavite u zamrzivač na 4-5 sati. Sladoled svakih pola sata promešajte kako bi sprečili stvaranje kristala leda.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJA KOJA SE BRZO SMAŽE Jagode sa vanilom su deci najomiljene!
Kremasto zadovoljstvo u čaši.
DESERT SA FILIPINA DOPAŠĆE SE SVIMA Poslastica neobičnog imena osvojiće vas na prvi griz!
Rashladite se u toplim danima koji dolaze.
JEDAN JE OD OMILJENIH Sladoled od straćatele se lako pravi, a brzo pojede
Oduševićete se koliko je lepši nego kupovni.
KROASAN SA ČOKOLADOM Mekan kao duša i sočan, a idealan za užinu ili desert
Popraviće vam dan u trenu, a odlično se slaže sa kafom.
MEDENO SRCE Jeftin kolač skupog ukusa gotov za 15 minuta, a pogodan i za dane posta
Posni kolač sa čokoladom i džemom idealan je za sve prilike kada vam se jede nešto slatko, ali i svečanu trpezu.
DOMAĆE VANILICE NA STARINSKI NAČIN Prave se uz pomoć jednog važnog sastojka, a najbolje su kad odstoje
Bake su govorile da vanilice moraju biti napravljene sa svinjskom mašću, jer će se samo tako topiti u ustima
REFORMA TORTA Kraljica među srpskim poslasticama u neodoljivom spoju sa orasima
Fenomenalna čokoladna torta, za sve prilike.
ČOKOLADNE AMERIČKE PALAČINKE Još slađe od klasičnih, a tope se u ustima, ovakve do sada niste jeli
Ako volite američke palačinke, njihovu ćokoladnu varijantu ćete obožavati.
Komentari (0)