GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan

Alo.rs

13:00

Slatki kutak 0

Miris našeg detinjstva!

GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Shutterstock

Gurabije

Sastojci:

250 g maslaca

200 g šećera

80 ml mleka

2 žumanca

1 kašičica rendane kore limuna

1/2 kašičice ekstrakta od vanile

600 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

1 žumance za premazivanje

susam za posipanje

Priprema:

Prosejte brašno i prašak za pecivo. Umutite maslac isečen na kockice, pa dodajte šećer, žumanca i mleko. Umutite sve do vazdušaste mase. Dodajte koru od limuna, vanilu i 1/3 brašna. Miksajte na manjoj brzini dok smesa ne primi brašno, dodajte preostale 2/3 brašna i nastavite sve dok se brašno ne sjedini. Preostalo brašno sipajte na radnu površinu i prebacite testo. Umesite meko testo, koje je za nijansu tvrđe od testa za hleb. Ostavite ga da odmori 15 minuta. Od testa kidajte loptice težine oko 30 g, formirajte od njih dugačke  valjke (oko 20 cm). Svaki valjak formirajte u obliku potkovice, pa krajeve upletite. Gotove gurabije stavite u pleh preko papira za pečenje, premažite ih žumancem i pospite susamom. Pecite ih na 175 stepeni oko 15 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

trileće

OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto

15:06

19 novembar, 2024

Slatki kutak

Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.

Komentari (0)

Loading