GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
Gurabije
Sastojci:
250 g maslaca
200 g šećera
80 ml mleka
2 žumanca
1 kašičica rendane kore limuna
1/2 kašičice ekstrakta od vanile
600 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 žumance za premazivanje
susam za posipanje
Priprema:
Prosejte brašno i prašak za pecivo. Umutite maslac isečen na kockice, pa dodajte šećer, žumanca i mleko. Umutite sve do vazdušaste mase. Dodajte koru od limuna, vanilu i 1/3 brašna. Miksajte na manjoj brzini dok smesa ne primi brašno, dodajte preostale 2/3 brašna i nastavite sve dok se brašno ne sjedini. Preostalo brašno sipajte na radnu površinu i prebacite testo. Umesite meko testo, koje je za nijansu tvrđe od testa za hleb. Ostavite ga da odmori 15 minuta. Od testa kidajte loptice težine oko 30 g, formirajte od njih dugačke valjke (oko 20 cm). Svaki valjak formirajte u obliku potkovice, pa krajeve upletite. Gotove gurabije stavite u pleh preko papira za pečenje, premažite ih žumancem i pospite susamom. Pecite ih na 175 stepeni oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IZNENADITE SVOJA ČULA Desert u čaši koji će uneti egzotiku u vašu kuhinju
Citrusno voće daće posebnu notu ovom slatkišu.
ONI STARIJI VRLO DOBRO ZNAJU OVAJ DESERT Prekrasne gurabije svima najmilije
Stari recept koji ne može da omane.
RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
OČARAVAJUĆE TRILEĆE SAVRŠENO ZA ROĐENDAN Recept pevačice Marine Tadić svi hvale, a evo i zašto
Marina Tadić, pevačica koja je u septembru izbacila novi album „Rođendan“, sa ushićenjem očekuje decembar kada će solističkim koncertom u Mts dvorani obeležiti 20 godina muzičke karijere. Njene stare pesme, među kojima se izdvaja „Još sam ona stara“, publika podjednako voli kao i pre deceniju i po, te nema sumnje da će uglas sa njom pevati najveće hitove. Iako se po njenoj liniji to nikad ne bi reklo, nekadašnja profesorka fizičkog i diplomirani difovac, upravo je majstor za deserte. Majka ćerkice Vere i supruga advokata Uroša ne krije da su joj specijalitet lazanje, kolač sa malinama i trileće.
Komentari (0)