GURABIJE SRCU NAJMILIJE Poslastica na koju niko ne ostaje ravnodušan
Miris našeg detinjstva!
Gurabije
Možda vas zanima:
IZNENADITE SVOJA ČULA Desert u čaši koji će uneti egzotiku u vašu kuhinju
Citrusno voće daće posebnu notu ovom slatkišu.
ONI STARIJI VRLO DOBRO ZNAJU OVAJ DESERT Prekrasne gurabije svima najmilije
Stari recept koji ne može da omane.

RECEPT ZA NAJMEKŠE ČUPAVCE Kokos kolač koji svi vole, topi se u ustima
Uvek je bio popularan.
SVI ZNAJU ZA OVAJ DESERT Sočan i neodoljiv, lako se pravi i brzo se jede - breskvice
Pokušajte da ih napravite, nije ništa komplikovano.
Sastojci:
250 g maslaca
200 g šećera
80 ml mleka
2 žumanca
1 kašičica rendane kore limuna
1/2 kašičice ekstrakta od vanile
600 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 žumance za premazivanje
susam za posipanje
Priprema:
Prosejte brašno i prašak za pecivo. Umutite maslac isečen na kockice, pa dodajte šećer, žumanca i mleko. Umutite sve do vazdušaste mase. Dodajte koru od limuna, vanilu i 1/3 brašna. Miksajte na manjoj brzini dok smesa ne primi brašno, dodajte preostale 2/3 brašna i nastavite sve dok se brašno ne sjedini. Preostalo brašno sipajte na radnu površinu i prebacite testo. Umesite meko testo, koje je za nijansu tvrđe od testa za hleb. Ostavite ga da odmori 15 minuta. Od testa kidajte loptice težine oko 30 g, formirajte od njih dugačke valjke (oko 20 cm). Svaki valjak formirajte u obliku potkovice, pa krajeve upletite. Gotove gurabije stavite u pleh preko papira za pečenje, premažite ih žumancem i pospite susamom. Pecite ih na 175 stepeni oko 15 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

LAVA KOLAČ SA BELOM ČOKOLADOM Klasik u punom sjaju, kao osmišljen za dolazak iznenadnih gostiju
Kremast i sladak, nestaće sa stola čim se postavi.

NAJLAKŠI RECEPT ZA TIRAMISU U ČAŠI Jednostavnije od ovoga ne može
Jednostavni italijanski slatkiš kao osmišljen za iznenadne goste.

NAJBOLJE POSNE KROFNE Jedini recept koji će vam ikada trebati
Mekane i pufnaste, biće baš kao bakine.

MEDENJACI Mekani i ukusni, a super idu uz čaj ili kafu
Bićete oduševljeni ukusom, a zasladiće vas u trenu.

STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
Komentari (0)