KLASIČNA POSLASTICA BOGATOG UKUSA Prava pravcata karmel torta, kako su je spremale naše bake
Karamel torta klasična je polastica bogatog ukusa. Pun pogodak je kad vam dosade laganiji kolači i zaželite se starih dobrih ukusa

Sastojci
- 15 jaja
- 30 kašika šećera
- 300 gr mlevenih oraha
- 300 gr šećera
- 350 gr čokolade
- 400 gr margarin
- 3 kašike brašna
- 300 gr šlag kreme
- 400 ml kisele vode
Priprema:
5 belanca umutiti sa 5 kašike šećera, dodati 100 gr mlevenih oraha i 1 kašika brašna. Peći na 180 stepeni 15 min. Ispeći 3 kore.
Karamel: rastopiti u suvom tiganju 300 gr šećera, kad porumeni, preliti sve 3 kore.
Čokoladni preliv: Rastopiti 150 gr čokolade i 150 gr margarina.
Kad se malo prohladi premazati timesve 3 kore preko karamela.
Fil: Umutiti 15 žumanaca sa 15 kašike šećera i kuvati na pari. Kad je fil gotov, skloniti sa vatre i dodati 200 gr čokolade. Mešati dok se masa ne ujednači. Kad se fil ohladi dodati 250 gr umućenog margarina. Ređati: kora(sa karamelom i čokoladom)-čokoladni fil-kora… Umutiti 300 gr šlag kreme sa 350-400 ml kisele vode i dekorisati tortu. Prijatno!

SLADOLED SA KAFOM Kao osmišljen za tople prolećne dane, ovakav do sada niste jeli
Za prave kafoljupce.

KNEDLE SA DŽEMOM Drugačiji desert koju budi nostalgiju na dane detinjstva, a pravi raj za nepca
Sočne i slatke, prste da poližete.

NEODOLJIVI ČOKOLADNI MAFINI Brz i ukusan desert koji svi vole, a napravi se očas posla
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

LENINA TORTA Rakošna poslastica sa kafom i napolitankama koja budi sva čula
Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko.

KOKOS ROLAT Miriše na plažu i more, a uspeva i potpunim početnicima
Sočan spoj kokosa sa kafom za prave kafoljubce.
Komentari (0)