KLASIČNA POSLASTICA BOGATOG UKUSA Prava pravcata karmel torta, kako su je spremale naše bake
Karamel torta klasična je polastica bogatog ukusa. Pun pogodak je kad vam dosade laganiji kolači i zaželite se starih dobrih ukusa
Sastojci
- 15 jaja
- 30 kašika šećera
- 300 gr mlevenih oraha
- 300 gr šećera
- 350 gr čokolade
- 400 gr margarin
- 3 kašike brašna
- 300 gr šlag kreme
- 400 ml kisele vode
Priprema:
5 belanca umutiti sa 5 kašike šećera, dodati 100 gr mlevenih oraha i 1 kašika brašna. Peći na 180 stepeni 15 min. Ispeći 3 kore.
Karamel: rastopiti u suvom tiganju 300 gr šećera, kad porumeni, preliti sve 3 kore.
Čokoladni preliv: Rastopiti 150 gr čokolade i 150 gr margarina.
Kad se malo prohladi premazati timesve 3 kore preko karamela.
Fil: Umutiti 15 žumanaca sa 15 kašike šećera i kuvati na pari. Kad je fil gotov, skloniti sa vatre i dodati 200 gr čokolade. Mešati dok se masa ne ujednači. Kad se fil ohladi dodati 250 gr umućenog margarina. Ređati: kora(sa karamelom i čokoladom)-čokoladni fil-kora… Umutiti 300 gr šlag kreme sa 350-400 ml kisele vode i dekorisati tortu. Prijatno!
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)