JEDINSTVENI KOLAČ SA ORAHOM Nezaobilazna poslastica na svakom slatkom stolu
Ako niste iskusna domaćica ili nemate vremena za komplikovane kolače, pripremite i ovajsa orasima koji spada u najlepše i najjednostavnije za pripremu
Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 10 g vanilin šećera
- 120 g šećera
- 120 ml mleka + 100 ml
- 120 ml ulja
- 200 g brašna
- 12 g praška za pecivo
- 60 g oraha
Za fil:
- 800 ml mleka
- 2 žumanceta
- 20 g vanilin šećera
- 5 kašika šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 40 g kašike putera
- 60 g bele čokolade
Priprema: Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim sipajte mleko (120 ml) i ulje, pa sjedinite mikserom. Dodajte brašno i prašak za pecivo, promešajte, pa dodajte i orahe. Sipajte u pleh obložen pek papirom i lepo poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Isecite po sredini i napravite 2 jednaka pravougaonika. Višak testa usitnite i ostavite sa strane za dekoraciju. Preko jednog testa stavite obruč i prelijte mlekom (50 ml).
Za fil: U šerpu sipajte mleko, žumanca, vanilin šećer, šećer, skrob i kuvajte dok se ne zgusne, neprestano mešajući. Zatim sklonite sa šporeta, pa dodajte puter i belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pola fila premažite preko kore, a zatim stavite drugu polovinu kore. Prelijte mlekom (50 ml) i onda premažite preostali fil, a ukrasite mlevenom korom koju ste ostavili sa strane. Ostavite da se ohladi u frižideru 3 sata.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
ČOKOLADNI KOLAČ SA KOKOSOM Gotov očas posla, nema jaja, a ne treba da palite mikser
Uspeva svima, a oduševiće sve sladokusce.
DOMAĆE TOBLERONE Fantazija ukusa, nestaće sa stola čim se postave, a tajna je u ovome
Neodoljivi i ukusni, ulepšaće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)