KUVARI SE KUNU U OVAJ RECEPT Dodajte 1 sastojak u smesu za palačinke, biće lepše i mekše nego ikad
Kako bi baš svaki put ispale savršene, u smesu bi trebalo dodati malo sode bikarbone

Za ukusne, mekane i sočne palačinke potreban je dobar recept, odnosno dodavanje nekih tajnih sastojaka u onu, već klasičnu recepturu – brašno, jaja, so/šećer i mleko.
Sastojci:
1 jaje
200 ml mleka
250 ml vode
200 gr brašna
prstohvat soli
1/4 kašičice sode bikarbone
2 kašike ulja
Ulje za premazivanje tiganja
Priprema:
Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte na kraju ulje, pa ponovo sve izmešajte.
Tiganj za palačinke zagrejte na maksimalnoj temperaturi, a onda je smanjite malo (7 od 9 podeoka). Pecite palačinke, ređajte ih jednu na drugu, a sud na kome su gotove palačinke poklopite. Tako će duže ostati tople, a sutradan će biti jednako mekane i ukusne.
Palačinke filujte slatkim ili slanim nadevom po želji.

ŽUTI KOLAČ SA JAGODAMA Lagani voćni desert koji budi sva čula, a uspeva i početnicima
Sočan i mekan, osvežiće vas i zasladiti u trenu.

NEODOLJIVA LEŠNIK GNEZDA Raskošni kolačići savršeni za sve bitne događaje, neprevaziđenog ukusa
Gosti će biti oduševljeni.

ČOKOLADNA TORTA BRZI GONZALES Treba vam samo 3 sastojka i malo vremena, a kremastiju niste jeli
Pravi se lako, a pojede u slast.

SLATKI ROLAT SA ŠARGAREPOM Kremasti desert koji budi sva čula
Neodoljiv i osvežavajući, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

PROLEĆNI MAFINI SA MALINAMA I LIMUNOM Sočni desert od kog će zamirisati cela kuća
Sočni i slatki, prava rapsodija ukusa.
Komentari (0)