KROFNE SA SOJINIM MLEKOM PUNJENE ČOKOLADOM Bolje od svih koje ste jeli, osvajaju na prvi zalogaj
Ako vam se jedu krofne, napravite ove naše sa čokoladom, a bez pravog mleka. Vazdušaste su i mekane , polizaćete prste.
Priprema
kilogram brašna
3 dl vode
2 dl sojinog mleka
kvasac
kašičica soli
pet kašika šećera
decilitar ulja
izrendana kora od limuna
150 g posne čokolade
šećer u prahu za posipanje
200 g ulja za prženje
Priprema
U mlako sojino mleko sa kašičicom šećera i brašna stavite kvasac da nadođe. U činiju za mešenje sipajte deo brašna, so, šećer, ulje, izrendanu koricu limuna i nadošao kvasac, pa testo mesite varjačom. Uz dodavanje ostatka brašna i mlake vode testo umesite rukom i ostavite 45 minuta da nadođe. U toku tih 45 minuta testo dva puta premesite (na 15 minuta). Izručite testo na pobrašnjenu podlog.Rastanjite testo oklagijom. Vadite krugove uz pomoć čaše. Na jedan krug stavite kockicu čokolade, ivice premažite sa malo vode, pa odozgo stavite drugi krug. Prstima spojIte krajeve. Krofne poređajte na kuhinjsku krpu, pokrijte ih i ostavite još 15 minuta da odmaraju. Zagrejte ulje na srednju temperaturu i pržite ih. Pre služenja pospite šećerom u prahu. Prijatno !
Možda vas zanima:
4 SAVETA ZA SAVRŠENE KROFNE Neće biti masne i teške već mekane, šupljikave i vazdušaste
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u omiljenom pecivu.
BABA DESINE PRINCES KROFNE MIRIŠU NA DETINJSTVO Ovako kremaste i mekane niste jeli
Najbolje stavite odmah duplu meru.
PUNJENE PA PRELIVENE PROFITEROLE Kao iz najbolje poslastičarnice, ko ih jednom proba uvek im se vraća
Kremaste i sočne, pravićete stalno.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)