KROFNE SA SOJINIM MLEKOM PUNJENE ČOKOLADOM Bolje od svih koje ste jeli, osvajaju na prvi zalogaj
Ako vam se jedu krofne, napravite ove naše sa čokoladom, a bez pravog mleka. Vazdušaste su i mekane , polizaćete prste.
Priprema
kilogram brašna
3 dl vode
2 dl sojinog mleka
kvasac
kašičica soli
pet kašika šećera
decilitar ulja
izrendana kora od limuna
150 g posne čokolade
šećer u prahu za posipanje
200 g ulja za prženje
Priprema
U mlako sojino mleko sa kašičicom šećera i brašna stavite kvasac da nadođe. U činiju za mešenje sipajte deo brašna, so, šećer, ulje, izrendanu koricu limuna i nadošao kvasac, pa testo mesite varjačom. Uz dodavanje ostatka brašna i mlake vode testo umesite rukom i ostavite 45 minuta da nadođe. U toku tih 45 minuta testo dva puta premesite (na 15 minuta). Izručite testo na pobrašnjenu podlog.Rastanjite testo oklagijom. Vadite krugove uz pomoć čaše. Na jedan krug stavite kockicu čokolade, ivice premažite sa malo vode, pa odozgo stavite drugi krug. Prstima spojIte krajeve. Krofne poređajte na kuhinjsku krpu, pokrijte ih i ostavite još 15 minuta da odmaraju. Zagrejte ulje na srednju temperaturu i pržite ih. Pre služenja pospite šećerom u prahu. Prijatno !
Možda vas zanima:
KROFNE Po originalnom pekarskom receptu, vazdušaste i mekane, sa bogatim filom
Sa kremom od lešnika, slatke i sočne.
ŠU ŠU KROFNE Liče na princes, ali su drugačije i posebne Recept i intervju sa Ivanom Marković
Recept za ovaj neodoljivi desert dala nam je Ivana Marković iz Valjeva.
DOMAĆE FRITULE Neodoljive i slatke, savršeno se slažu sa jogurtom
Fenomenalne krofne, uspeće svima, čak i potpunim početnicima.
KEPANG KROFNE Domaće, a sočne i slatke, kao one iz pekare
Neodoljive i posebne, najbolje odmah stavite duplu meru.
LEDENE KOCKE SA ŠUMSKIM VOĆEM Sočni desert ukusa koji se pamti, za pravo uživanje
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah.
SAN SEBASTIJAN ČIZKEJK Desert neodoljivog ukusa nastao je učeničkom greškom a prava je senzacija
Nastao greškom učenika u baru u Španiji, a sada je pravi specijalitet. Ako volite klasičan čizkejk, ovaj ćete obožavati.
LAVA KOLAČ Čokoladna rapsodija od samo 3 sastojaka gotova začas, a topi se u ustima
Brzi čokoladni kolač osvojiće i one koji ne vole slatko.
PESAK TORTA Nepečena poslastica ukusa koji se pamti, a gotova za tren oka
Nestaće sa stola odmah, zato najbolje stavite duplu meru.
LEPA BRENA TORTA Raskošna poslastica nazvana po čuvenoj pevačici, a topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20 veka, ostaviće bez daha i one izbirljive. Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Komentari (0)