TUFAHIJE Sočna i brza energetska bomba, ukus im nećete zaboraviti
Isprobajte recept za najsočnije jabuke punjene orasima. Lako i brzo se prave.
Potrebno je
- 10-13 jabuka
- 1 l vode
- 500 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 1 dl slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 limuna
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kesice šlaga
- seckani orasi
Priprema
Jabuke oljuštite i izdubite. U posudu stavite vodu, šećer, sok od limuna i vanilin šećer. Kuvajte da se šećer istopi, pa dodajte jabuke da budu jedna do druge da biste mogli da ih okrećete za vreme kuvanja. Kuvajte jabuke oko 10 minuta i za vreme kuvanja okrećite jabuke na svaku stranu, ali pazite da ne prekuvate. Kuvane jabuke potom izvadite iz sirupa. U posudu stavite slatku pavlaku i šećer. Kuvajte da se šećer istopi. Skinite sa vatre i dodajte mlevene orahe, cimet i đumbir u prahu. Ovo masom punite jabuke i ređajte na tacnu u koju ste stavili malo sirupa u kojem su se jabuke kuvale. Ostavite da se jabuke ohlade. Umutite šlag, ukrasite jabuke i pospite seckanim orasima.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
BOEM KOCKE Kolač u savršenom spoju sa orasima, a svi će vam tražiti dodatak
Fenomenalni desert nestaće sa stola čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
Komentari (0)