TUFAHIJE Sočna i brza energetska bomba, ukus im nećete zaboraviti
Isprobajte recept za najsočnije jabuke punjene orasima. Lako i brzo se prave.
Potrebno je
- 10-13 jabuka
- 1 l vode
- 500 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 1 dl slatke pavlake
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice cimeta
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 limuna
- 1 kesica vanilin šećera
- 2 kesice šlaga
- seckani orasi
Priprema
Jabuke oljuštite i izdubite. U posudu stavite vodu, šećer, sok od limuna i vanilin šećer. Kuvajte da se šećer istopi, pa dodajte jabuke da budu jedna do druge da biste mogli da ih okrećete za vreme kuvanja. Kuvajte jabuke oko 10 minuta i za vreme kuvanja okrećite jabuke na svaku stranu, ali pazite da ne prekuvate. Kuvane jabuke potom izvadite iz sirupa. U posudu stavite slatku pavlaku i šećer. Kuvajte da se šećer istopi. Skinite sa vatre i dodajte mlevene orahe, cimet i đumbir u prahu. Ovo masom punite jabuke i ređajte na tacnu u koju ste stavili malo sirupa u kojem su se jabuke kuvale. Ostavite da se jabuke ohlade. Umutite šlag, ukrasite jabuke i pospite seckanim orasima.
Možda vas zanima:
TUFAHIJE Neodoljivi spoj jabuka sa orasima, za savršenu nedelju
Drugačiji desert oduševiće i one izbirljive.
TUFAHIJE Najsočnije jabuke punjene orasima, savršen desert za svako doba dana
Ako volite jabuke i orahe, ovaj sočni spoj će vas oboriti s nogu.
TUFAHIJE Sočan desert, ko ga jednom proba uvek mu se vraća
Slatke i ukusne, pravi raj za sladokusce.
TUFAHIJE Fenomenalni desert koji osvaja od prvog zalogaja, otopićete se od slatkoće
Poslastica od jabuke i oraha oduševiće sve koji je budu probali, a pravi se brzo i lako.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)